default-image

Ψηφίζεται την Πέμπτη η τροπολογία για τις εκλογές της ΕΠΟ

Ποδόσφαιρο
Ψηφίζεται την Πέμπτη η τροπολογία για τις εκλογές της ΕΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τροπολογία Βασιλειάδη που θα επιτρέπει στην ΕΠΟ να κάνει εκλογές με το εκλογικό σύστημα που προβλέπει το καταστατικό της, κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την Πέμπτη.

Κατατέθηκε την Τρίτη (11/7) στη Βουλή από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, η τροπολογία βάσει της οποίας ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την διενέργεια των εκλογών στην ΕΠΟ στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, η τροπολογία, η οποία εισάγεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, «καταργεί» ουσιαστικά το νόμο Ορφανού που προέβλεπε ότι στις εκλογές της ΕΠΟ ψηφίζει ένας εκλέκτορας ανά δέκα σωματεία.

Με τη νέα διάταξη, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξαιρείται από το νόμο και θα μπορεί να διεξάγει τις εκλογές της σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό (μία ψήφος κάθε ΕΠΣ και μία ψήφος κάθε ΠΑΕ της Super League).

Η τροπολογία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Πέμπτη (13/7). Το νέο καταστατικό της ΕΠΟ δε, αναμένεται να έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο ως το τέλος της εβδομάδας.

Ακολούθως, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ομοσπονδίας θα ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης.

Η διάταξη που θα γίνει νόμος του κράτους την προσεχή Πέμπτη, αναφέρει αναλυτικά: «Η παράγραφος 12 του άρθρου 24 του ν. 2725/1999 (Α' 121) αντικαθίσταται ως εξής: "12. Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται κατ' εξαίρεση οι διατάξεις του καταστατικού της"».

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας σημειώνονται τα εξής:

«Κατόπιν της διενέργειας της καταστατικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) στις 30-6-2017 και της εναρμόνισης του καταστατικού της με την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την ανάδειξη φυσικής ηγεσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο.».

Πηγή  : sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News