default-image

Τα σχολεία της Κρήτης, " μαθαίνουν" τένις

Αθλητισμός
Τα σχολεία της Κρήτης, " μαθαίνουν" τένις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πρόγραμμα «Τένις στα σχολεία», που έλαβε μέρος σε όλα τα σχολεία του νησιού, κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε  για πρώτη στην Κρήτη από την Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης και τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Νίκο Τζωρμπατζάκη.

Ο αριθμός μιλάει από μόνος του, μιας και 26.780 μαθητές-τριες από 132 σχολεία της Κρήτης πήραν μέρος και ήρθαν σε επαφή με το άθλημα του τένις, με το οποίο έμειναν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Όμως η επιτυχία δεν είναι μόνο στον εντυπωσιακό αριθμό αλλά στην οργάνωση  και στον ενθουσιασμό των μαθητών.

Κατά την 1η φάση του προγράμματος έγιναν 5 επιμορφωτικά σεμινάρια και μία σειρά δειγματικών διδασκαλιών, στα οποία επιμορφώθηκαν συνολικά 308 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής λαμβάνοντας και ένα «Εγχειρίδιο του Τένις» που περιείχε αναλυτικά μαθήματα για όλες τις τάξεις. Κατά τη 2η φάση κυκλοφόρησαν 13 «Βαλίτσες του Τένις»στα σχολεία με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (ρακέτες, μπαλάκια, φιλέ κ.α.) με τις οποίες γινόταν μία «Εβδομάδα του Τένις» σε κάθε σχολείο. Επίσης κάποια σχολεία είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ημερήσια επίσκεψη από τον Ομοσπονδιακό προπονητή.

Σε ανακοίνωση της η Ζ' Ένωση, ευχαρίστησε τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ.Νίκο Τζωρμπατζάκη για την οργάνωση του προγράμματος, τον Γραμματέα της κ.Σταύρο Νικηφοράκη, όπως και όλους τους καθηγητές Φυσικής αγωγής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους συμβούλους Φυσικής αγωγής κ.κ.ΛήδαΖαμπετάκη, Στέλιο Δασκαλάκη και Σάκη Κατσαγκόλη, όπως φυσικά και τα αθλητικά σωματεία Ηράκλειο Ο.Α.Α., Ο.Α. Χανίων, Ο.Α. Ρεθύμνου, Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου, Νέα Κυδωνία Χανίων, Ο.Α. Σούδας, Α.Τ. Χανίων, Γ.Σ. Γουρνών και Ο.Α. Χερσονήσου που πρόσφεραν αθλητικό υλικό.

Ενώ η ανακοίνωση της Ζ' Ένωσης, η οποία υπογράφεται από τους Ι. Σπυριδάκη και Π. Σταυρουλάκη, κλείνει και εύχεται να συνεχιστεί το πρόγραμμα και τα επόμενα χρόνια και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News