default-image

Και στην Ολυμπιάδα του Τόκιο ομάδα προσφύγων

Αθλητισμός
Και στην Ολυμπιάδα του Τόκιο ομάδα προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H ΔΟΕ  παρουσίασε πέρυσι την πρώτη ομάδα προσφύγων, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει για το θέμα, το οποίο τελικώς αποτέλεσε μια από τις αληθινά καλές ιστορίες της διοργάνωσης του Ρίο.

 

Η 10μελής ομάδα από τη Συρία, το Κονγκό, την Αιθιοπία και το Νότιο Σουδάν εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης ως προτελευταία, πριν από την είσοδο της οικοδέσποινας Βραζιλίας και οι αθλητές που την αποτελούσαν συμμετείχαν στο στίβο, την κολύμβηση και το τζούντο.

 

«Συζητάμε ήδη για μια πιθανή ομάδα προσφύγων ενόψει Τόκιο», υπογράμμισε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας με τα Ηνωμένα Έθνη», πρόσθεσε.

 

Ο Άνταμς δήλωσε πάντως ότι είναι πολύ νωρίς για να αναφερθεί στο μέγεθος αυτής της ομάδας, δεδομένης της περίπλοκης διαδικασίας επιλογής, καθώς οι πρόσφυγες που μετείχαν στους Αγώνες της Βραζιλίας βρίσκονται σε καταυλισμούς διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο.

 

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έσπευσαν στην Ευρώπη μόνο το 2016, προκειμένου  να διαφύγουν από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Ταυτόχρονα, εκατομμύρια περισσότεροι στεγάζονται σε στρατόπεδα, σε χώρες ανά την υφήλιο, έχοντας ξεφύγει από πολέμους ή ένοπλες συγκρούσεις στα έθνη τους.

 

Πηγή: Sdna.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News