Αθλητισμός

Πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ έγινε Ιερέας

Η απόσταση από τα γήπεδα ποδοσφαίρου στους βωμούς των ναών είναι πολύ μικρότερη από όσο νομίζετε. Τον δρόμο αυτό ακολούθησε ο Φίλιπ Μούλριν, πρώην μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και διεθνής με την εθνική ομάδα της Βορείου Ιρλανδίας.


Ο Μουλρίν ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες των «κόκκινων διαβόλων» αγωνιζόμενος μόλις σε ένα επίσημο παιχνίδι στην Πρέμιερ το 1997, με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του ωστόσο μέτρησε 27 συμμετοχές καταφέρνοντας και τρία γκολ.


 
Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2008, σε ηλικία 30 ετών, ο Μουλρίν δεν παρέμεινε στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αποφασιστική για τη περαιτέρω πορεία του ήταν η συνάντησή του με τον Επίσκοπο της επαρχίας Down and Connor, μετά την οποία πλησίασε τις δραστηριότητες της εκκλησίας και την φιλανθρωπία κάνοντας όρκο εγκράτειας, αφού είχε κερδίσει από την καριέρα του στη Γιουνάιτεντ 600.000 λίρες.


 
Μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών μεταξύ φιλοσοφίας και θεολογίας στον Επισκοπικό ιρλανδικό κολέγιο, όπως αναφέρει το sport-fm.gr, στις 29 Οκτωβρίου του 2016 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Αρχιεπίσκοπο του Δουβλίνου, Τζόζεφ Όγκουστιν Ντι Νόια.
 


Χθες πήρε μέρος στην Ιερατική Σύνοδο και έγινε Δομινικανός μοναχός
 

Σχόλια