default-image

Νίκη της ΑΕΚ και υποσχέσεις για το μέλλον

Ποδόσφαιρο
Νίκη της ΑΕΚ και υποσχέσεις για το μέλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρασε και το δεύτερο τεστ η ΑΕΚ! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν εξαιρετική για ένα ημίχρονο, επικράτησε 1-0 της Κορόνα στο Κίελτσε με το παρθενικό γκολ του Κλωναρίδη και έδειξε πως βάζει γερές βάσεις ενόψει της νέας σεζόν!

Άρεσαν για ακόμη ένα φιλικό οι Γιακουμάκης-Κλωναρίδης, που βρίσκονται με… κλειστά μάτια, θετικός και ο Τρίστασον. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Γαλανόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλο, ενώ ο Ανέστης όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Σκληρό παιχνίδι -στα όρια του αντιαθλητικού- από την Κορόνα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, κάτι που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ!

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το ματς ο Χιμένεθ αλλά στη συνέχεια το γύρισε σε 4-4-1-1, το οποίο φάνηκε για δεύτερο σερί φιλικό να ταιριάζει στην ομάδα. Έπαιξε και 4-3-3 στο δεύτερο μέρος η Ένωση.

Το πρώτο τέταρτο πέρασε χωρίς να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο. Οι παίκτες της ΑΕΚ δυσκολεύονταν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, καθώς αυτοί της Κορόνα τους πίεζαν αρκετά, και είχαν υποπέσει σε αρκετά λάθη. Ωστόσο, είχαν καλή αμυντική λειτουργία και διόρθωναν τα κακώς κείμενα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου, πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 19ο λεπτό είχαν την πρώτη τους ευκαιρία αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Τρίστασον πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γαλανόπουλο βγάζοντας τον Σιμόες, ο οποίος ένιωσε ένα πρόβλημα στο δεξί πόδι, ενώ ο Ισπανός τεχνικός άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-1-1 (από 4-2-3-1). Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 27' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Κλωναρίδη, ο οποίος έπιασε ωραίο βολέ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκοστόμσκι για το 1-0.

Γιακουμάκης-Κλωναρίδης βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο με σχετική ευκολία, ενώ και ο Τρίστασον έδειξε πως τόσο με τις ατομικές του προσπάθειες, όσο και με τις πάσες μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 31' Κλωναρίδης και Μάνταλος συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Γκοστόμσκι μπλόκαρε και δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά αλλά ο Ανέστης έδιωξε με τις γροθιές το σουτ του Μοστζέν. Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους πέρασε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να έχουν αρκετά παράπονα από τον σκληρό τρόπο παιχνιδιού των Πολωνών (είχαν τρεις κάρτες στο ημίχρονο).

Ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε το 4-4-1-1, ωστόσο άλλαξε πολλά πρόσωπα. Μπακάκης, Λόπες, Τσόσιτς, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος και Λιβάγια πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας τις θέσεις των Γκάλο, Βινίσιους, Τζανετόπουλου, Αϊντάρεβιτς, Τρίστασον και Γιακουμάκη. Μέχρι, βέβαια, να καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» να βρεθούν μεταξύ τους, οι Πολωνοί πήραν μέτρα μέσα στο γήπεδο και απείλησαν δις. Στο 55' ο Τζούκιτς βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και έκανε το κοντινό σουτ αλλά ο Ανέστης έδιωξε με τα πόδια, ενώ ο Έλληνας πορτιέρε σταμάτησε πέντε λεπτά αργότερα και τον Καλάστε που προσπάθησε να απειλήσει από πλάγια θέση.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος, έπρεπε να περάσει το πρώτο τέταρτο ώστε να αρχίσουν οι παίκτες της ΑΕΚ να ανεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 61ο λεπτό δε, λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Γαλανόπουλος έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, κράτησε σωστά την μπάλα όσο έπρεπε, έκανε την προσποίηση σε δύο αντιπάλους του και έστρωσε στον επερχόμενο Κλωναρίδη αλλά το πλασέ του από τα όρια της περιοχής, πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Μπακάκης ήταν για ακόμη ένα ματς θετικότατος, δείχνοντας πως θα δώσει μεγάλη μάχη με τον Γκάλο για τη θέση του βασικού, ενώ και ο Τσόσιτς είχε πολύ καλές τοποθετήσεις. Ο Έλντερ Λόπες έδειξε συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα και οι Πολωνοί δεν έφτιαξαν ούτε υποψία φάσης από την πλευρά του, ενώ ο Λιβάγια έδωσε τις μάχες του με τους αντίπαλους αμυντικούς. Βέβαια, ο Κροάτης φορ δείχνει πως θέλει τον χρόνο του ακόμη μέχρι να βρεθεί με τους συμπαίκτες του.

Οι πολλές αλλαγές στη συνέχεια του ματς έριξαν τον ρυθμό (στο τελευταίο 25λεπτο η ΑΕΚ άλλαξε και διάταξη, παίζοντας 4-3-3), οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν με χαρακτηριστική άνεση τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Ανέστη, ενώ κυκλοφορούσαν την μπάλα με ωραίο τρόπο και κυρίως από τα πλάγια. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με 1-0 κόντρα στην Κορόνα Κίελτσε, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η ομάδα του Χιμένεθ άφησε για δεύτερο σερί φιλικό πολλές υποσχέσεις, ενώ έκανε τους φίλους της ομάδας που παρακολούθησαν το ματς να… χαμογελάσουν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (46' Μπακάκης), Τζανετόπουλος (46' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (87' Γιαννούτσος), Βινίσιους (46' Λόπες), Αϊντάρεβιτς (46' Γιόχανσον), Σιμόες [23' Γαλανόπουλος (81' Αλμέιδα)], Κλωναρίδης (67' Μπάμπης), Μάνταλος (62' Βλαχομήτρος), Τρίστασον (46' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (46' Λιβάγια).

Κορόνα Κίελτσε: Γκοστόμσκι (46' Αλομέροβιτς), Ριμάνιακ (83' Πόνσκι), Κοβάσεβιτς (74' Αργύρης), Κβίετσιεν (62' Μπάρι), Καλάστε, Μοστζέν (70' Μοστζέν), Ζουμπρόφσκι (46' Μάτος), Σεμπουλά (51' Κοζακίεβιτς), Αανκούρ (70' Μις), Τζούκιτς (70' Μρόζικ), Γκόρσκι (74' Σμόλαρτσικ).

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News