default-image

Παπαθεοδώρου: Καλό μπάσκετ, να το ευχαριστηθούμε και νίκες

Μπάσκετ
Παπαθεοδώρου: Καλό μπάσκετ, να το ευχαριστηθούμε και νίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική μας ομάδα Νέων ανδρών βρίσκεται από χθες στα Χανιά, όπου θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ που ξεκινά στις 15 Ιουλίου.

 

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε σήμερα για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και για τα φαβορί του τουρνουά.

 

Όπως επισήμανε αρχικά, «η προετοιμασία συνεχίζεται με κάποια προβλήματα και τραυματισμούς που κουβαλάμε εδώ και κάτι εβδομάδες. Αλλά με την προσπάθεια των παιδιών, των γιατρών, των φυσιοθεραπευτών, πιστεύουμε πως οι τραυματίες μας επιστρέφουν σε καλύτερη κατάσταση και θέλουμε να τους έχουμε εδώ, μαζί μας στην προπόνηση από εβδομάδα, έτοιμους να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, να προπονηθούμε όλοι μαζί», τόνισε.

 

Αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας είπε: «Το πρώτο είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, το δεύτερο να το ευχαριστηθούν τα παιδιά και να κερδίζουμε. Αυτό ουσιαστικά απαντά και στην ερώτηση περί διάκρισης. Αν γίνουν αυτά τα τρία, τότε θα έρθει και η διάκριση».

 

Φυσικά ένα τουρνουά που διαρκεί εννέα μέρες είναι δύσκολο και απρόβλεπτο, όμως όπως επισήμανε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, «είναι ένα συνηθισμένο τουρνουά «μικρών» ηλικιών. Έχουμε ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία. Τα παιδιά παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Υπάρχουν κάποιοι καινούριοι παίκτες που προσπαθούν να μπουν στη νοοτροπία της ομάδας, αλλά προχωράμε μαζί».

 

Για το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί στις μικρές εθνικές εδώ και αρκετά χρόνια, τόνισε: «Αυτό ισχύει για κάθε ομάδα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για μια προσπάθεια που ουσιαστικά διαρκεί ένα μήνα, οπότε μετράει ξεχωριστά κατά πόσο οι παίκτες νιώθουν καλά μεταξύ τους, έχουν καλή συνεργασία. Είναι πιο εύκολο όταν γνωρίζονται καλά και είναι πιο εύκολο να βγάλουμε κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνδυασμό και με το καλό κλίμα και φυσικά την ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος, καθώς το τουρνουά θα γίνει στην Κρήτη, είναι στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν».

 

Τέλος, για τη λέξη «φαβορί» που για τους περισσότερους προπονητές είναι «απαγορευμένη», δήλωσε: «Υπάρχουν όπως κάθε χρόνο 5-6 ομάδες που μπορούν να χαρακτηριστούν φαβορί. Θα εξαρτηθεί όμως από το ποια ομάδα θα έρθει τελικά με όλους τους παίκτες της. Δεν είναι πια παίδες ή έφηβοι, ο πρώτος στόχος είναι η Εθνική Ομάδα. Κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε Εθνικές Ανδρών, κάποιοι στο ντραφτ, κάποιοι στο ΝΒΑ, είτε απλά έχουν άλλους στόχους και η Εθνική Νέων δεν είναι προτεραιότητά τους. Να δούμε όμως πως θα έρθουν οι άλλες ομάδες για να δούμε ποιος θα μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News