Αθλητισμός

Κωπηλασία-Λουκέρνη: Θετικά τα χθεσινά ελληνικά αποτελέσματα

Εμφανίσεις που άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον πραγματοποίησαν τα ελληνικά πληρώματα στο 3ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

O χθεσινός αγώνας(7/7) αποτέλεσε ουσιαστικά το τελευταίο και σημαντικότερο τεστ πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Το διπλό σκιφ ελ. βαρών των ανδρών με τους Λευτέρη Κόνσολα και Νίνο Νικολαΐδη πήρε την πρώτη θέση στη σειρά του και την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τον καλύτερο χρόνο από τα 12 πληρώματα που συνεχίζουν για τα τελικά.

Οι δυο κωπηλάτες χθες τερμάτισαν σε 6:25.88 και σήμερα (8/7) θα διεκδικήσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Σπουδαία εμφάνιση είχαμε και στο διπλό σκιφ (βαρυ) των γυναικών όπου οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Αννέτα Κυρίδου, στον πρώτο τους αγώνα ως πλήρωμα, τερμάτισαν στην 2η θέση του προκριματικού κερδίζοντας ταυτόχρονα και την πρόκριση για τα σημερινά ημιτελικά.

Το διπλό σκιφ ελ. βαρών των γυναικών με τις Θωμαής Εμμανουηλίδου και Μαρία Πέργουλη πήραν χθες την 4η θέση στον προκριματικό και θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία στον σημερινό επαναληπτικό για να περάσουν στην 12άδα.

Τέλος, ο Γιάννης Καλανδαρίδης αγωνίστηκε σε μια δύσκολη σειρά και τερμάτισε στην 5η θέση χάνοντας για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου την πρόκριση στα προημιτελικά του αγωνίσματος του.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια