default-image

Εντυπωσιακή παρέμβαση Ζαγοράκη και ΕΕ υπέρ των Εθνικών Ομάδων μπάσκετ!

Αθλητισμός
Εντυπωσιακή παρέμβαση Ζαγοράκη και ΕΕ υπέρ των Εθνικών Ομάδων μπάσκετ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των παικτών να παίζουν με τις Εθνικές Ομάδες μπάσκετ και μαζί με τον Αθλητικό Τομέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκαν στις πράξεις οι οποίες δεν πρέπει να προχωρήσουν, ώστε να μην υπάρχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη των Εθνικών σε όλη την Ευρώπη.

Με αφορμή την επικείμενη απόφαση της ECA να ανακοινώσει το καλεντάρι της Euroleague δίχως κενές εβδομάδες για τα προκριματικά των Εθνικών Ομάδων, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ασχολούνται με τον Αθλητικό Τομέα κατέθεσαν τις ενστάσεις τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα, έκαναν λόγο για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση στο μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού σε περίπτωση που το πρόγραμμα της Euroleague δεν έχει κενές εβδομάδες, οι παίκτες δεν θα μπορούν να αγωνίζονται με τις εθνικές τους στα προκριματικά της FIBA.

Η ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατατέθηκε από τους δύο προέδρους του Αθλητικού Τομέα, τον Santiago Fisas Ayxela από την Ισπανία και τον Marc Tarabella από το Βέλγιο, καθώς και από τον γενικό γραμματέα, Θοδωρή Ζαγοράκη και τους αντιπροέδρους Bogdan Wenta (Πολωνία) και Virginie Roziere (Γαλλία).

Το θέμα που «άνοιξε» με τις υπογραφές της παραπάνω ομάδας ανθρώπων είχε να κάνει με την «ασπίδα» προστασίας γύρω από το δικαίωμα των παικτών να παίζουν με τις εθνικές τους και την έντονη επιθυμία τους να μπει ένα τέλος σε τέτοιες πράξεις, οι οποίες αν πραγματοποιηθούν θα έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη των εθνικών ομάδων σε όλη την Ευρώπη.

«Για εμάς το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των παικτών να παίζουν με την εθνική ομάδα τους. Δεν θέλουμε να πάρουμε θέση στην εν εξελίξει διαμάχη ανάμεσα στην FIBA και την ECA. Αντιθέτως, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον διάλογο ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, ώστε στο τέλος το ευρωπαϊκό μπάσκετ να είναι πιο δυνατό και πιο ενωμένο. Οι παίκτες και η συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από κάθε πλευρά», ανέφερε η δήλωση του Αθλητικού Τομέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οι δύο πρόεδροι του Intergroup ολοκλήρωσαν τονίζοντας: «Η διαμάχη των οργανισμών δεν θα πρέπει να επηρεάζει, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, το δικαίωμα των παικτών να πάρουν μέρος στις διοργανώσεις με τις εθνικές τους. Ζητάμε από την Επιτροπή να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις προστατεύοντας τις αθλητικές διοργανώσεις από μια λανθασμένη εικόνα».

Πηγή : sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News