default-image

Προπονητής της χρονιάς ο Πασκουάλ

Μπάσκετ
Προπονητής της χρονιάς ο Πασκουάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναδείχθηκε προπονητής της σεζόν 2016-17 όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΣΑΚΕ.

Ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε το «τιμόνι» του Παναθηναϊκού στα μέσα της σεζόν (σ.σ. 22 Οκτωβρίου), αντικαθιστώντας τον Αργύρη Πεδουλάκη, και κατάφερε να οδηγήσει τους «πράσινους» στο νταμπλ. Ο Καταλανός προπονητής συγκέντρωσε 10 ψήφους, έναντι 7 του δεύτερου Άρη Λυκογιάννη του Κολοσσού Ρόδου, στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων της Α1, ενώ κέρδισε κατά κράτος την ψηφοφορία των δημοσιογράφων και των φιλάθλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο Τσάβι Πασκουάλ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού στις 22 Οκτωβρίου, αντικαθιστώντας τον Αργύρη Πεδουλάκη και τον "υπηρεσιακό" Γιώργο Βόβορα, και έκανε ντεμπούτο στην Α1 στις 31/10 στην εντός έδρας νίκη επί της Κύμης (92-52) για την 4η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Στην «παρθενική» σεζόν του στους «πράσινους» και στην Ελλάδα, ο 45χρονος Καταλανός κόουτς οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην επιστροφή στον «θρόνο» του Πρωταθλητή Ελλάδας ύστερα από δύο χρόνια απουσίας και παράλληλα στην κατάκτηση του τίτλου του Κυπέλλου. Ως επιβράβευση ήρθε η ανάδειξη του σε Καλύτερου Προπονητή της Α1 για την σεζόν 2016-17.

Ο Πασκουάλ συγκέντρωσε 10 ψήφους έναντι 7 του Άρη Λυκογιάννη του Κολοσσού στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 14 ΚΑΕ. Κυριάρχησε στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων με 35 ψήφους έναντι των Γιάννη Καστρίτη (Τρίκαλα), Ντίνου Καλαμπάκου (Κόροιβος) που πήραν από 7, ενώ στην ψηφοφορία του κοινού συγκέντρωσε 42,6% (671 ψήφους) έναντι 22,95% (361 ψήφους) του Γιάννη Σφαιρόπουλου του Ολυμπιακού.

 «Είναι μεγάλη τιμή για μένα στην πρώτη σεζόν μου στην Ελλάδα να αναδεικνύομαι μετά από ψηφοφορία ως καλύτερος προπονητής», τόνισε ο Ισπανός κόουτς του Παναθηναϊκού και επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και την ομάδα μου για αυτή την διάκριση. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για όσα πετύχαμε. Ευχαριστώ, επίσης, όσους με ψήφισαν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News