Αθλητισμός

Τη Δευτέρα η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ το οποίο ουσιαστικά καλείται να αποφασίσει για την τύχη τριών ομάδων. Ηρακλής, Λεβαδειακός και Άρης προσδοκούν στη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα της Super League και η τελική απόφαση του συγκεκριμένου οργάνου αναμένεται να κοινοποιηθεί τη Δευτέρα.

Ως γνωστόν, ο Ηρακλής ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ βάσει του οποίου μια μη αδειοδοτημένη ομάδα δεν υποβιβάζεται στη Football League αλλά της επιβάλλεται περιορισμός μεταγραφών.

Ο Λεβαδειακός στη δική του προσφυγή υποστηρίζει ότι πρέπει να εκτελεστεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ βάσει της οποίας η μη αδειοδοτημένη ομάδα τοποθετείται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Σούπερλιγκα.

Στη δική του προσφυγή, η ΠΑΕ Άρης ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να υποβιβαστούν τόσο ο Λεβαδειακός όσο και ο Ηρακλής, ο πρώτος για αγωνιστικούς λόγους και ο δεύτερος επειδή δεν εξασφάλισε την αδειοδότηση.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασία οι νομικοί σύμβουλοι των τριών πλευρών ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους.

Η Σούπερλιγκα συντάχθηκε με τον Λεβαδειακό καθώς στη δική της εισήγηση ουσιαστικά «πρότεινε» την παραμονή του Λεβαδειακού.

Παρών στην ακροαματική διαδικασία ήταν και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης, ο οποίος αφού είχε θερμό επεισόδιο με τον νομικό σύμβουλο της Σούπερλιγκα, Γιάννη Οικονομάκη, για τη στάση που κρατάει ο συνεταιρισμός δήλωσε ότι… «έβαλα στον Ηρακλή τρία εκατομμύρια ευρώ. Μόνο ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης κι εγώ βάζουμε λεφτά».

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια