default-image

Με επιτυχίες έκλεισε η αγωνιστική χρονιά για τον Ωρίωνα

Σπορ
Με επιτυχίες έκλεισε η αγωνιστική χρονιά για τον Ωρίωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των αθλητριών του Ωρίωνα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης κορασίδων Α, το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου στην Αθήνα.

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, τα κορίτσια του ηρακλειώτικου σωματείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πήγαν πολύ καλά.

Η Γιαλαμά Κρύστη, αν και μόλις 13 ετών, κατετάγη πρώτη από την ηλικία της στο αγώνισμα των φιγούρων και τρίτη στη γενική κατάταξη (μια που αγωνίζονται και οι τρεις ηλικίες μαζί) με 74,0221 βαθμούς σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη αθλήτρια της γενικής κατάταξης που είχε βαθμολογία 74,3333 (στο παραπάνω αγώνισμα συμμετείχαν συνολικά 158 αθλήτριες).

Πρώτη από την ηλικία της, και τέταρτη στην κατάταξη του τελικού ήταν επίσης η Γιαλαμά και στο αγώνισμα του Σόλο με 73,5277 βαθμούς έναντι 73,9833 της τρίτης.

Στο παραπάνω αγώνισμα, που συμμετείχαν 38 αθλήτριες, τη 13η θέση στον τελικό κατέκτησε η αθλήτρια του Ωρίωνα Σφακιανάκη Μαρία με 69,7129 βαθμούς. Η Σφακιανάκη κατετάγη  16η στο αγώνισμα των φιγούρων με 70,8591 βαθμούς.

Γιαλαμά και Σφακιανάκη επίσης κατέκτησαν την 7η θέση στο τελικό του duet έναντι 35 ζευγαριών που αγωνίστηκαν με 71,7537 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις διακρίσεις τους αυτές και την εξαιρετική φετινή τους παρουσία,  οι δύο αθλήτριες του Ωρίωνα κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης ενόψει του Μεσογειακού Κυπέλλου που θα γίνει τον Αύγουστο στην Πορτογαλία.  

Εξαιρετικές επίσης ήταν οι διακρίσεις του Ωρίωνα και στα άλλα αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος όπου κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό του κόμπο και του ομαδικού (μεταξύ 13 προγραμμάτων).

Οι αθλήτριες του Ωρίωνα που αγωνίστηκαν στα Ομαδικά προγράμματα είναιι, έκτος των Γιαλαμά και Σφακιανάκη, οι Παπαστεφανάκη Κάλλη, Πουλινάκη Μαρία, Κατσαπρακάκη Κάλλια, Κανάκη Ματίνα, Νησανάκη Κακουδάκη Νεφέλη, Ταμπακάκη Δέσποινα, Οικονομάκη Αγγελική και Κοπανιστού Ειρήνη.

Οι αθλήτριες Παπαστεφανάκη Κάλλη και Κανάκη Ματίνα κατέκτησαν την 16η θέση στο ντουέτο και οι Ταμπακάκη Δέσποινα και Κακουδάκη -Νησανάκη Νεφέλη την 17η έναντι 35 ζευγαριών που αγωνίστηκαν.

Η διοίκηση του Ωρίωνα συγχαίρει όλες τις αθλήτριες και τις προπονήτριες τους Ασκοξυλάκη Ελεάνα, Αγγελίδου Κλεοπάτρα και Στάικου Μαρία για την εξαιρετική δουλειά τους κα τις μεγάλες επιτυχίες τους και εύχεται στις αθλήτριες Γιαλαμά Κρύστη και Σφακιανάκη Μαρία να έχουν μια λαμπρή και επιτυχημένη πορεία στο δρόμο της Εθνικής ομάδας που ανοίγεται μπροστά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News