Αθλητισμός

Εκλογές στην ΕΠΟ... με τραγούδια Καλογιάννη!

Είχε και τα εύθυμα σημεία της η γενική συνέλευση της ΕΠΟ, μετά τις καυστικές σόδες... Μπορεί ο πρόεδρος της ΠΔΕ της ΕΠΟ Γιάννης Δρόσος, να άκουσε τα «σχολιανά» του από τον Τζώρτζογλου, αλλά το αντιμετώπισε με χιούμορ!

Ειδικά το σημείο που η κριτική του προέδρου της ΕΠΣΗ εκφραζόταν με την παραλλαγή του ρεφρέν από ένα πασίγνωστο τραγούδι. «Εμείς κινήσαμε για αλλού, κι αλλού η ΚΕΔ μας πάει…» είπε και τραγουδιστά σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κρητικός παράγοντας και λίγο αργότερα στην κύρια ομιλία του ο κ. Δρόσος, αφού τόνισε ότι του αρέσει η θαρραλέα κριτική, είπε ότι «αυτό που μου άρεσε είναι ότι μου έγινε μέσα από ένα τραγούδι του Αντώνη Καλογιάννη, που πάντα θαυμάζω»!

Ο κ. Δρόσος κάλεσε επίσης τον κ. Τζώρτζογλου να τα πουν κάποια στιγμή στο γραφείο του προκειμένου να του δείξει όλα τα παραστατικά των αμοιβών του  και των άλλων μελών της Επιτροπής, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι τόσα όσα υποστήριξε ο κρητικός παράγοντας!

(Έτσι κι αλλιώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο στην ΕΠΟ, δεν αποκλείεται και την ώρα που γράφουμε όλα αυτά να ψήνεται η προκήρυξή τους από την ΠΔΕ)

Οι Κρητικές Ενώσεις στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ!

Απορούσαν γιατί οι κρητικές Ενώσεις, ενώ είχαν εμφανισθεί στον Κόκκινο Πύργο ως μία γροθιά, παρουσιάσθηκαν διαφοροποιημένες στη συνέλευση της ΕΠΟ. Περισσότερη εντύπωση δημιουργήθηκε γιατί οι ΕΠΣ Χανίων και Ρεθύμνου δεν ψήφισαν, τις προσθήκες που ζήτησε στο καταστατικό η ΕΠΣΗ.

Μια από αυτές ήταν το 3% ως ποσοστό εσόδων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και άλλες μεταβολές στο επαγγελματικό. Για το θέμα αυτό ο κ. Τζώρτζογλου κατηγόρησε τη διοίκηση Πιλάβιου ότι «δέχθηκε εντολή» να ρίξει τα ποσοστά υπέρ των ΠΑΕ.

Ευθεία βολή δηλαδή κατά των προηγούμενων. Αλλά πέρα του όχι της ΕΠΣΗ, τα τρία ναι των άλλων στο απολογισμό των τελευταίων εκλεγμένων διοικήσεων στο 2016, τα όχι στο δίμηνο της ΠΔΕ έγιναν τρία, πλην Λασιθίου… κάτι έδειξαν!

Το... κοστούμι του Δέδε!

Ο Αλέξης Δέδες σε κάθε επαφή με τον Πλούταρχο Κουτεντάκη τον έλεγε «κύριε Κουτενάκη»! Μια, δυο, τρεις, ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΗ του… ζήτησε ένα κοστούμι! «Το δικαιούμαι κύριε Δέδε λέτε συνέχεια λάθος το επίθετό μου»! Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, χαμογέλασε και του υποσχέθηκε να το κάνει! «Κι εγώ κρητικός είμαι… Μόλις κατέβω θα σου το κρατώ»!

Δώσε μου το τηλέφωνό σου!

Εν τω μεταξύ αντάμωναν μετά από καιρό Τζώρτζογλου και Μάκης Γκαγκάτσης, έχοντας σταματήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους μετά το φιάσκο του τελικού (όχι και τα μηνύματα). Χαιρετίσθηκαν και… είπαν… να ανταλλάξουν τηλέφωνα. «Γράψτο» του είπε ο Τζώρτζογλου! «Δεν χρειάζεται… το ξέρω απέξω… 694…»!

Ούτε Ώρα Αναβολή! - Αμέσως Εκλογές

Από τη στιγμή που οι ίδιες οι εισηγήτριες δυνάμεις του ποδοσφαίρου απέσυραν την τροπολογία για τα «κωλύματα παραγόντων», ήταν αναμενόμενο να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα στις ψηφοφορίες της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

Το επίμαχο και προσβλητικό δεν υπήρχε και από την άλλη οι ΠΑΕ (μεγάλες και μικρές), δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τα ταμεία τους, με όποια «αιώρηση» περί Gretit από τις διεθνείς Συνομοσπονδίες. Και αυτό ακολούθησαν όλες τις «πλευρές». Γιατί είναι επείγον να γίνουν εκλογές και ίσως αμέσως μετά τη συνέλευση η ΠΔΕ είναι έτοιμη να τις προκηρύξει!

Η κατάσταση είναι γενικά τέτοια στη χώρα που οι επιλογές διαμορφώνονται από το επιβαλλόμενο ρεύμα. Έτσι έχουμε ποσοστά «Ναι» όπως συνέβη και σε όλα τα κρίσιμα (εν όψει Ευρώπης και ευρώ) που τέθηκαν στη Βουλή, με ευρείες πλειοψηφίες έναντι μικρών αριθμών «όχι».

Γιατί να αλλάξει δηλαδή κάτι στο ποδόσφαιρο όταν δεν υπάρχει κανένα δείγμα από συγκροτημένη κίνηση που να επιζητεί ρήξεις; Πάμε όπως μας πάνε, για να μην έχουμε κι άλλα, δηλαδή. Κι αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει ρεύμα που θα εκφράζει, την απλή αξίωση αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι ερμηνείες πάντως που δίνονται μέσα από τους αριθμούς δεν είναι ακριβείς, αφού όλες οι παρούσες ΠΑΕ και των δύο λιγκών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ψήφισαν αυτό που τους συμφέρει. Να έχουν περισσότερο λόγο στην ΕΠΟ και να μην θέσουν σε κίνδυνο τους οικονομικούς και αγωνιστικούς τους προγραμματισμούς. Οι παρούσες συνθήκες δεν χωρούσαν ταλαντεύσεις…

Στις εκλογές άλλωστε που έρχονται οι αριθμοί που βγήκαν χθες είναι λογικό να έχουν διαφοροποιήσεις, αν και σε αυτές θα υπάρχει από μία ψήφος αντί για τρεις ανά Ένωση. Η τριπλή ψήφος εφαρμόσθηκε για τελευταία φορά…

Τα σημαντικά πάντως που προσπέρασαν τα επιμέρους «θεαματικά» της συνέλευσης, ήταν η συνέχιση της επιτροπείας από τις FIFA/UEFA ακόμα και μετά την εκλογή διοίκησης της ΕΠΟ, την οποία εξήγγειλαν οι εκπρόσωποι των δύο υπερεθνικών θεσμών και η αναφορά τους στη διαιτησία, όπου έκαναν λόγο για νέο μοντέλο που επεξεργάζονται στη FIFA, με ξένο πρόεδρο στην ΚΕΔ και άμεση εισαγωγή  στο ελληνικό ποδόσφαιρο του video assistance referee.

Και τα δύο, όπως και η καταστατική θέσπιση «επιτροπής παρακολούθησης» επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, τα μέλη της οποίας θα διορίζονται από τη FIFA και δεν θα πρόκειται για μόνιμη επιτροπή, ήταν βασικές προτάσεις της ΕΠΣΗ προς της FIFA, που δεν αποτελούσαν κοινό τόπο με εκείνες του κ. Γραμμένου.

Γιατί τότε καταψήφισε η ΕΠΣΗ; Είναι προφανές. Επειδή δεν πέρασαν οι προτάσεις της κυρίως στο θέμα του «χορηγικού προγράμματος», για το οποίο η ίδια ξέρει ότι είναι βαθύτερο και με αρκετό παρασκήνιο, υπέρ συμφερόντων τρίτου φορέα. Και το 3%...

Η ιστορία συνεχίζεται… Εκλογές και με τραγούδια Αντώνη Καλογιάννη! Για να δούμε που θα μας πάει...

Στ. Μ.

Σχόλια