default-image

Οι επιτυχίες στην Κρήτη έφεραν… διαζύγια!

Ποδόσφαιρο
Οι επιτυχίες στην Κρήτη έφεραν… διαζύγια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο αλλά αληθινό αυτό που συνέβη φέτος στο κρητικό ποδόσφαιρο με τους προπονητές, καθώς οι επιτυχίες έφεραν… διαζύγια!

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Η αναφορά γίνεται στις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ' Εθνική, καθώς όλες άλλαξαν προπονητή. Μάλιστα σε αυτό το καρέ προστίθενται και οι δύο ομάδες που είχαν πέρυσι εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, ο ΠΟΑ και ο Ερμής Ζωνιανών, ξεκινώντας ήδη το σχεδιασμό τους με διαφορετικά πρόσωπα στους πάγκους.

Το πιο ηχηρό διαζύγιο είναι και το πιο πρόσφατο χρονικά, με τον Λευτέρη Βασιλειάδη να αποτελεί παρελθόν μετά από μία σεζόν που συνοδεύτηκε από τέσσερις κούπες αλλά και μία ανανέωση συνεργασίας που «γκρεμίστηκε» εν μία νυκτί.

Απ' ότι φαίνεται κάποια ζητήματα που είχαν προκύψει από πέρυσι στο εσωτερικό της ομάδας και πιθανόν είχαν μπει «κάτω από το χαλάκι» λόγω του καταιγισμού από κύπελλα που έφταναν στη Νέα Αλικαρνασσό, επέστρεψαν στην επιφάνεια όταν καταλάγιασαν οι πανηγυρισμοί. Οι διαφωνίες έφεραν οριστική αλλά όχι αιφνιδιαστική ρήξη, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Ηρόδοτο.

Στην Ιεράπετρα ο Μανόλης Σκύβαλος επιτέλους ανέβασε τον ΟΦΙ στην Γ' Εθνική, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχαν υπάρξει αποτυχημένες προσπάθειες μέσω των μπαράζ. Η μοίρα το έφερε έτσι όμως ώστε να μην την οδηγήσει στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, αφού ήρθε μια άκρως σπουδαία πρόταση για την προπονητική του καριέρα, αποτελώντας το νέο προπονητή της Κ20 του Πλατανιά. Έτσι ο ιεραπετρίτικος πάγκος έμεινε «ορφανός».

Στο Μυλοπόταμο, ο Ηλίας Μπουλιός εκπλήρωσε έναν μεγάλο στόχο που ήταν η άνοδος στην Γ' Εθνική, αλλά ουσιαστικά δεν πρόλαβε να τον χαρεί αφού αποφάσισε να μην συνεχίσει με την ομάδα του Ρεθύμνου. Μάλιστα η ΑΕΜ επέλεξε προπονητή εκτός Κρήτης, το Νίκο Κοτσοβό.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην πρωταθλήτρια Χανίων, Παλαιόχωρα, με τη διοίκηση να ανακοινώνει το «διαζύγιο» με τους προπονητές Βασίλη Παπαδάκη και Γιώργο Ζερβουδάκη ενώ ο νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Μαγκαφίνης.

Όσον αφορά τον ΠΟΑ και τον Ερμή Ζωνιανών, στο Ατσαλένιο ο Βασίλης Κρασανάκης ολοκλήρωσε τον κύκλο του και δεν αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας, με τον ΠΟΑ να συμφωνεί με τον Μανόλη Σουτζή, ενώ στον Ερμή ο Γιώργος Πετράκης έβαλε πιο ψηλά τον πήχη, με τις εκτιμήσεις να τον φέρνουν στην Football League με τον Κισσαμικό και τον έμπειρο Μανόλη Πατεμτζή να τον αντικαθιστά.

Ουσιαστικά και οι έξι ομάδες από την Κρήτη που θα αγωνιστούν στην Γ' Εθνική θα το κάνουν με νέα τεχνική ηγεσία, ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία σε αυτό τον τομέα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News