Αθλητισμός

Κρατώντας το πλεονέκτημα, επιτυγχάνεις περισσότερα!

Έχουν καταλάβει στον ΟΦΗ ότι το συγκριτικό τους πλεονέκτημα έναντι των κυρίως «ανταγωνιστών» τους, στο ερχόμενο πρωτάθλημα, χρειάζεται να κρατείται διαρκώς αλώβητο. Η περίπτωση Κουσκουνά που τον πήραν από τα χέρια του Άρη, είναι απτή διαβεβαίωση. Έπονται κι άλλες…

Επιτυχία ολκής που περιμένουμε να εκφραστεί. Ο Νίκος Κουσκουνάς, έχει εκείνα τα στοιχεία, που τον κατατάσσει στις «σουπερλιγκάτες» μεταγραφές. Έχει κάνει πράγματα και θάματα ο 28χρονος φορ στην καριέρα του και είναι πανέτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα με την φανέλα του ΟΦΗ. Και δη σε ηλικία που «βράζει»!

Είναι σπουδαία η στατιστική του Κουσκουνά, με ολόκληρη την ουσία που πρέπει να έχει ένας επιθετικός. Να σκοράρει. Πρώτος σκόρερ πέρυσι ενός κλειστού πρωταθλήματος όπως είναι η Football League, και δη με 20 γκολ, κάνουν την κίνηση του ΟΦΗ να χαρακτηρίζεται από το «μπαμ»!

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούγεται έντονα ότι ο κύριος Γιάννης, όπως τον λένε οι παίκτες, θα παραιτηθεί από την προεδρία, ούτε το ότι υφίσταται σοβαρός λόγος. Ίσως υπάρχουν κι άλλοι όμως, αν επέλθουν αλλαγές τους είδους.

Είναι κάποια πράγματα που θα αποφασιστούν, όμως θα πρόκειται... για προαποφασισμένα. Είτε αφορούν πρόσωπα, θέσεις ή καταστάσεις.

Αυτή είναι κατάσταση στον Εργοτέλη, Ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω. Ακριβώς αυτή που καταγράφει ο πρόεδρος του Γιώργος Βρέντζος. Αυτή που καταλαβαίνουν τα ιστορικά και έμπειρα στελέχη του συλλόγου. Είναι πλέον ζήτημα του τι θα αποφασίσουν εκείνα, αφού το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τα χρήματα.

Για οποιαδήποτε ομάδα πάντως που ανεβαίνει από τη Γ΄εθνική στη Β΄και πρέπει να κάνει ΠΑΕ, είναι μια τιμωρία, αν υπολογιστούν οι κάκιστες συνθήκες αυτού του πρωταθλήματος. Θες δεν θες, θα βγάλεις χρέη, με μέγα κίνδυνο να αλλοιωθούν και οι αξίες της, από το όργιο των ύποπτων αγώνων. Κι αν δεν υπάρχουν στηρίγματα, άντε καταστρέψου κιόλας σε ατομικό επίπεδο, αφού όλα τα χρέη βαρύνουν τις πλάτες των φυσικών προσώπων…

Είναι σίγουρο ότι όλες οι πλευρές περιμένουν τι θα πει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου την Παρασκευή στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Δεν χρειαζόταν καν να μας το διαμηνύσουν χθες, παράγοντες εκτός Κρήτης. Αυτονόητο!

Αυτή η νέα έρευνα, για το πώς η εξουσία αλλάζει τον εγκέφαλο, έχει γίνει ανάρπαστη! Η εξουσία «φουσκώνει» τα μυαλά των ανθρώπων και τώρα αποδεικνύεται και επιστημονικά: Οι άνθρωποι με εξουσία βιώνουν «λειτουργικές» αλλαγές στον εγκέφαλό τους. Προς το χειρότερο δηλαδή...

Υπάρχουν "εναλλακτικές" για τον Εργοτέλη;

Στον Εργοτέλη διερευνούν όλες τις πιθανές περιπτώσεις που θα βγάλουν τον σύλλογο από το αδιέξοδο. Στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οριστικά οι προσπάθειες του κ. Βρέντζου να βρεθούν «επενδυτές», ανιχνεύουν τις όποιες περιπτώσεις μπορούν να προκύψουν από το επόμενο κομμάτι του αθλητικού νομοσχεδίου, που όπως συζητιέται θα περιλαμβάνει πιθανότατα προβλέψεις για τη Football League.

Εφόσον προκύψει οι ανερχόμενες ομάδες να μην υποχρεούνται να γίνουν ΠΑΕ, τότε τίθενται σχέδια στον Εργοτέλη που μπορούν να σταθούν εφόσον βοηθήσουν οικονομικά οι φίλοι του συλλόγου. Τα πράγματα όμως δεν είναι σίγουρα για το αν έλουν καλά νέα από την Πολιτεία.

Μέχρι την Τετάρτη πάντως που θα γίνει η συνέλευση, στον Εργοτέλη τα έχουν όλα επί τάπητος, ώστε να λάβουν αποφάσεις που θα στηρίζονται στο συμφέρον του σωματείου, ή να προσανατολίσουν τις κινήσεις τους, σε όποιες εναλλακτικές επιλογές προκριθούν. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και η τελευταία ρεαλιστική και συνάμα δραματική δήλωση του προέδρου, έχει προβληματίσει τους πάντες.

Ο Εργοτέλης, δεν μπορεί να μπει σε ένα παιγνίδι στα τυφλά, και δη σε μια περίοδο κρίσης όταν μάλιστα ο νόμος έχει το μαχαίρι στο λαιμό στα «φυσικά πρόσωπα».

Στ. Μ.

Σχόλια