default-image

Τεράστια πρόκληση για την Εθνική ποδηλασίας ΑμεΑ (video)

Σπορ
Τεράστια πρόκληση για την Εθνική ποδηλασίας ΑμεΑ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το Έμμεν της Ολλανδίας αναχωρεί σήμερα η Εθνική ομάδα ποδηλασίας ΑμεΑ προκειμένου να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βαρβεράκης συνοδεύει το tandem των γυναικών που αποτελείται από την έμπειρη Ηρώ Μηλάκη και την  ταλαντούχα Ελένη Καλατζή αλλά και τον νεαρό Νίκο Παπαγγελή.

«Οι ξένοι μιλώντας για την ελληνική ομάδα είπαν: Τhe amazing new Greek generation! H  καταπληκτική νέα γενιά των Ελλήνων! Τα παιδιά αυτά έχουν ζωντάνια, ταλέντο, όρεξη και όνειρα. Δίνουν το κάτι παραπάνω τόσο στην ποδηλασία ΑμεΑ όσο και σε εμάς. Μας δίνουν δύναμη και κουράγιο… Έχουμε πολλά να περιμένουμε από αυτά. Το ταλέντο τους ξεχειλίζει», τονίζει ο Γιώργος Βαρβεράκης για τους αθλητές του που βρέθηκαν στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη ΤV.

Τα κορίτσια μετά τα δύο μετάλλια στα δύο προηγούμενα Κύπελλα έχουν ανεβάσει υψηλά τον πήχη και σε αυτό τον αγώνα. «Μετά τα δύο παγκόσμια μετάλλια καταλάβαμε ότι το επίπεδο μας είναι υψηλό και ο στόχος μας είναι ξανά ένα μετάλλιο. Αρχικά για φέτος ο στόχος μας ήταν μία θέση στην εξάδα, τώρα ότι παραπάνω έρχεται είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον δεδομένου ότι η Ελένη είναι πολύ μικρή ηλικιακά και πολύ νέα αθλήτρια», τονίζει η Ηρώ Μηλάκη για να προσθέσει η Ελένη Καλατζή που πλέον ζει μόνιμα στο Ηράκλειο: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα κερδίσουμε μετάλλια όμως πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο Νίκος Παπαγγελής με τη σειρά του μιλάει για τις προσδοκίες του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ολλανδίας. «Εγώ δεν έχω στόχο ακόμα το μετάλλιο, θέλω μία θέση όσο πιο κοντά στην 8άδα που από του χρόνου θα δίνει βαθμούς στη χώρα μας για την Παραολυμπιάδα».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μιλάει και για το σχεδιασμό που υπάρχει σε σχέση με αυτή την ομάδα. «Το πλάνο που έχουμε φτιάξει είναι πλάνο Τόκιο 2020. Θέλουμε μία καλή ομάδα που θα είναι σε υψηλό επίπεδο και μέσα στην 8άδα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός ώστε να πατήσουμε γερά στη συνέχεια και να έχουμε τις διακρίσεις που θέλουμε. Πάντα βέβαια σεβόμενοι την ηλικία των παιδιών…».

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας

Η Ήρω Μηλάκη αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιτυχία της, όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην αντοχή στον αγώνα Δρόμου που έγινε στην Ξάνθη. «Πήγαν πάρα πολύ καλά τα πράγματα. Από το ξεκίνημα έκανα προσπάθεια να αποσπαστώ και τερμάτισα στην 1η θέση σε μία ατομική χρονομέτρηση στην ουσία 108 χιλιομέτρων». Για την επιτυχία αυτή μίλησε και ο Γιώργος Βαρβεράκης. «Η Ηρώ βρίσκεται στην ελίτ της ελληνικής ποδηλασίας. Φέτος αλλάξαμε τη στρατηγική μας και είπαμε γιατί όχι; Η Ηρώ απέδειξε ότι είναι σε υψηλότατο επίπεδο».

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News