default-image

Μηνύματα αθλητισμού από "Αντετοκούνμπρος" και Εθνική 2005

Μπάσκετ
Μηνύματα αθλητισμού από "Αντετοκούνμπρος" και Εθνική 2005

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά χαμόγελα και θέαμα πρόσφεραν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο (μαζί με τους φίλους τους) και η Εθνική του 2005 στους πολυάριθμούς φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Το δεύτερο φετινό «Αντετοκούνμπρος» ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών του, καθώς στο Ολυμπιακό Στάδιο υπήρξε... κοσμοσυρροή. Παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι άφησαν τις παραλίες και βρέθηκαν στο Μαρούσι για να... ξεδιψάσουν από τη μαγεία του μπάσκετ.

Καρφώματα, μπόλικο καλαμπούρι, στιγμές μοναδικές συνέθεσαν το παζλ μιας εκδήλωσης που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την έζησαν από κοντά. Το τελικό 92-91 υπέρ της εθνικής μικρή σημασία έχει και ελάχιστοι ασχολήθηκαν στο φινάλε.

Τα μικρά παιδιά έφυγαν χαμογελαστά και είναι βέβαιο πως το event τούς όπλισε με ακόμη περισσότερη αγάπη για το άθλημα, αφού είδαν όλα τα πρότυπά τους μαζί στο ίδιο παρκέ να αγωνίζονται με χαλαρή διάθεση και να μοιράζουν δώρα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, με το ένα καλάθι να διαδέχεται το άλλο. Έτσι με τις άμυνες να είναι (φυσιολογικά) σε… άλλο γήπεδο, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 36-36.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, τις δύο ομάδες να σκοράρουν «κατά ριπάς».  Η Ελλάδα όμως, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου θυμήθηκε τα… παλιά και με σερί 14-0, το 53-53 έγινε 67-53.

Στην τρίτη περίοδο οι «Antetokounbros» προσπάθησαν να μειώσουν, όμως οι παίκτες της Εθνικής μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα.  Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε στο 82-76.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Εθνική του 2005 κράτησε το προβάδισμα και ανέβασε ελαφρά την διαφορά παίρνοντας έτσι την νίκη, και παράλληλα την… εκδίκηση για την ήττα στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στο «Nick Galis Hall».

Πηγή: www.sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News