default-image

Πρώτη η Μπελιμπασάκη στο Ευρωπαϊκό Στίβου

Σπορ
Πρώτη η Μπελιμπασάκη στο Ευρωπαϊκό Στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή ήταν η Λασιθιώτισσα Μαρία Μπελιμπασάκη  στην κούρσα των 200 μέτρων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων της Λιλ, που όχι μόνο βγήκε πρώτη, αλλά... γκρέμισε τα χρονόμετρα!

Κι αυτό γιατί τερμάτισε σε 22.76 κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και πλησιάζοντας το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει από το 1996 η Κατερίνα Κόφφα με χρόνο 22.67.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η σημερινή επίδοση της Μπελιμπασάκη (που χάρισε και 11 πόντους στην κατάταξη της Ελλάδας που παλεύει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα) αποτελεί και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 200 μέτρα, στην Ελλάδα.

Όριο για το Παγκόσμιο ο Δουβαλίδης

Tο όριο για το Παγκόσμιο του Λονδίνου έπιασε ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ στα 110μ. εμπ. με 13.42 στο Ευρωπαϊκό ομάδων. Παράλληλα, πήρε την πέμπτη θέση και επτά πολύτιμους πόντους για το ελληνικό σύνολο. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ελισάβετ Πεσιρίδου πήρε την τέταρτη θέση με 13.12, προσθέτοντας 8 βαθμούς στην ελληνική συγκομιδή.

Τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν συνέχισε η Τατιάνα Γκούσιν, που ανέβηκε πάνω από το 1,90 μ. με την πρώτη και κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα. Η Γκούσιν νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη τα 1,80 μ. και 1,85 μ., ενώ απέτυχε στα 1,94 μέτρα. Νικήτρια ήταν η Καμίλα Λιτσβίνκο με 1,97 μέτρα.

Η Σταματία Σκαρβέλη μπήκε μουδιασμένα στον σημερινό αγώνα, ωστόσο κατάφερε έστω και στην τρίτη της προσπάθεια να πραγματοποιήσει μια βολή ανάλογη των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια έστειλε τη σφαίρα στα 16,42 μ. και κατέλαβε την ένατη θέση.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης του Ελευθερίου Βενιζέλου δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και με 67,68 μ. στην τρίτη του βολή έμεινε στην όγδοη θέση. Ο αθλητής είχε ακόμη βολή στα 65,36 μ. και μία άκυρη προσπάθεια.

Στα 1500μ. η Αναστασία Μαρινάκου δεν κατάφερε να αγωνιστεί, λόγω τραυματισμού στον αγώνα των 3000μ., με αποτέλεσμα τη θέση της να πάρει η Κωνσταντίνα Μαρινάκου, η οποία κατέκτησε την 11η θέση με 4:31.58.

Η Λίλη Αλεξούλη ταλαιπωρήθηκε για έναν ακόμη αγώνα στη σεζόν είχε πρόβλημα με την φόρα της. Η αθλήτρια στο ένα έγκυρο άλμα της προσγειώθηκε στα 5,94μ., πατώντας όμως, πολύ πίσω από την βαλβίδα. Η έμπειρη αθλήτρια έμεινε στην 10η θέση, σε έναν αγώνα, που νικήτρια ήταν η Κλαούντια Σαλμάν - Ραθ (Γερμανία) με 6,66μ.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News