Αθλητισμός

Με Βέλγιο για το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική

Έχουν κάνει υπέρβαση μόνο και μόνο που βρίσκονται στην τετράδα. Απόψε (19:00 ΕΡΤ1) θέλουν να ολοκληρώσουν αυτή τη μαγική πορεία και το… θαύμα τους έχοντας κρεμάσει στο στήθος ένα μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών, θα παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας απέναντι στο Βέλγιο, σε έναν μικρό τελικό που για μας είναι μεγάλος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ουσιαστικά ραντεβού με την ιστορία του, αφού καλείται, έχοντας πάρει για πρώτη φορά την πρόκριση για ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, να κατακτήσει και το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, ώστε να κλείσει με τον πλέον ονειρικό τρόπο το μαγικό ταξίδι του στην Πράγα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς, όταν διαπίστωσε χθες πως ο ημιτελικός με τη Γαλλία χάθηκε, απέσυρε στον πάγκο αρκετές από τις βασικές του παίκτριες για να τις ξεκουράσει για τη σημερινή μάχη.

Το Βέλγιο από την πλευρά του, όπως αναφέρει το sport-fm.gr, είναι στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα, καθώς η πρόκριση στην τετράδα ήταν από μόνη της μία υπέρβαση, αφού ποτέ ξανά δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Στηρίζεται στην τριάδα παικτριών που αποτελείται από τις Έμμα Μέσμαν (18π. μ.ό.), Κιμ Μέστνταχ (13.8 πόντοι) και Αν Βάουτερς (13.2 πόντοι).

Το βαρύτιμο τρόπαιο θα διεκδικήσουν η Ισπανία και η Γαλλία στον μεγάλο τελικό που θα αρχίσει στις 21:30.

To σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 25 Ιουνίου

Θέσεις 5-6

16.00 Λετονία-Τουρκία  

Θέσεις 7-8

13.30 Ιταλία-Σλοβακία    

Μικρός Τελικός

19.00 Βέλγιο-Ελλάδα  

Τελικός

21.30 Ισπανία-Γαλλία

Σχόλια