default-image

"Αέρας" η Πορτογαλία του Σάντος, πέρασε και το Μεξικό!

Ποδόσφαιρο
"Αέρας" η Πορτογαλία του Σάντος, πέρασε και το Μεξικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος ήθελε τη νίκη για να κυνηγήσει την πρωτιά στον όμιλό της στο Confederations Cup και κόντρα στην Νεα Ζηλανδία, η οποία δεν είχε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, το έκανε δια ποδοσφαιρικού περιπάτου (4-0).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 33΄ από το σημείο του πέναλτι «έγραψε» το 0-1 κι εν συνεχεία έγραψε ιστορία, ο Μπερνάρντο Σίλβα τέσσερα λεπτά αργότερα με προβολή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-2, ο Αντρέ Σίλβα στο 80΄ μετά από ωραία ατομική ενέργεια έκανε το 0-3, για να έρθει ο Νάνι στο 91ο λεπτό να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας με πλασέ το τελικό 0-4.

Κάπως έτσι, οι Πορτογάλοι προκρίθηκαν στα ημιτελικά και στοχεύουν σε ακόμα ένα τρόπαιο, μετά το περσινό Euro (στους "4" θα παίξουν με Χιλή ή Γερμανία).

Όσο φοράει το καφέ σακάκι ο Φερνάντο, βέβαια, όλα γίνονται...

             Το Μεξικό το "γύρισε"

Οι οικοδεσπότες Ρωσοι στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων ηττήθηκαν με 2-1 από το Μεξικό και αποκλείστηκαν. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο συνεχίζει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο του άλλου ομίλου (Χιλή ή Γερμανία)!

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το Μεξικό ήταν αυτό που απείλησε πρώτο μόλις στο 5' αλλά ο Ακινφέεφ μπλόκαρε το σουτ του Λοθάνο, με τους Ρώσους να ζητάνε πέναλτι στην αμέσως επόμενη φάση αλλά τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε» σε πτώση του Ζιρκόφ. Οι οικοδεσπότες απείλησαν πρώτη φορά στο 12' αλλά το σουτ του Ζιρκόφ πέρασε λίγο άουτ και επτά λεπτά αργότερα διαμαρτυρήθηκαν ξανά για πέναλτι αλλά ο διαιτητής αφού είδε το instant replay αποφάσισε πως δεν υπήρξε παράβαση!

Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών δε, η Ρωσία έφτασε στο γκολ! Σε μια φάση διαρκείας και αφού ο Σμολόφ σημάδεψε το δεξί δοκάρι, η μπάλα έφτασε εν τέλει στα πόδια του Σαμέντοφ που μέσα από την περιοχή έκανε ωραίο πλασέ, γράφοντας το 1-0! Ωστόσο, η χαρά τους κράτησε για μόλις πέντε λεπτά καθώς ο Αραούχο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Ακινφέεφ ισοφαρίζοντας σε 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου!

Από λάθος του Ακινφέεφ, στο 52' ο Λοσάνο ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Μεξικανούς, αφού το υπέρ τους 1-2 έμεινε ως το τέλος...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News