Αθλητισμός

Πυρετός επαφών στον ΟΦΗ

Στα… κόκκινα δουλεύουν πλέον στο «στρατόπεδο» του ΟΦΗ, με επίκεντρο τον αγωνιστικό σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει… πυρετός επαφών, προκειμένου να «κλείσουν» τα πρώτα μέτωπα.

Ανανεώσεις, αποχωρήσεις και μεταγραφές είναι το βασικό τρίπτυχο, όμως στο επίκεντρο βρίσκονται και ζητήματα στελέχωσης, με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.

Διοίκηση, τεχνικός διευθυντής και προπονητής έχουν ιεραρχήσει τις κινήσεις σε κάθε τομέα ξεχωριστά και ήδη σε ότι αφορά τις ανανεώσεις έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο. Στρέζος και Μάνος «έκλεισαν» γρήγορα, ενώ το βάρος «πέφτει» τώρα στην περίπτωση Μιλοσάβλιεφ. Οι συζητήσεις είναι στην τελική ευθεία, έχει αποτυπωθεί η κοινή επιθυμία για συνέχεια της συνεργασίας, όμως μένει να δούμε πότε η υπόθεση θα φτάσει (εκτός απρόοπτου) στο στάδιο των υπογραφών.

Συζητιέται ταυτόχρονα και το θέμα της παραμονής του Νίκου Πουρτουλίδη, όπου έχει γίνει η πρώτη συζήτηση, ενώ σε ότι αφορά τον Κώστα Κιάσσο δεν υπάρχει ακόμη κάποια εξέλιξη.

Στο «κεφάλαιο» αποχωρήσεις επίσης δεν υπάρχει ακόμη κάποιο οριστικό αποτέλεσμα, όμως από το πλάνο του προπονητή είναι ξεκάθαρο ποια συμβόλαια θα πρέπει να «σπάσουν». Όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ουσιαστικά τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα του Ηρακλείου και τη νέα σεζόν είναι στην πόρτα της… εξόδου. Οι συζητήσεις θα κορυφωθούν άμεσα προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα» για τη λύση της συνεργασίας.

Από κει και πέρα, με δεδομένο ότι στόχος είναι με την έναρξη της προετοιμασίας να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ σε πολύ μεγάλο βαθμό, έρχεται ένα 20ημερο… φωτιά σε μεταγραφικό επίπεδο. Ιντζόγλου και Μπουκουβάλας είναι δύο περιπτώσεις που ενδιαφέρουν, όμως η σχετική λίστα περιλαμβάνει αρκετά ονόματα. Φαίνεται ότι έχει δοθεί μια βαρύτητα σε Έλληνες παίκτες στην παρούσα φάση, όμως για τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Βουό εξετάζονται λύσεις κυρίως από το εξωτερικό. Μάλιστα, ο Νίκος Παπαδόπουλος αναζητά παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ιβοριανού.

Τέλος, σε ότι αφορά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπάρχει εισήγηση να γίνουν επαγγελματίες, έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση και ενδεχομένως ενημέρωση προς τους ίδιους. Μάλιστα, μετά τον αυριανό τελικό και την επιστροφή της ομάδας Κ19 θα δρομολογηθεί αυτή η υπόθεση.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

Σχόλια