Αθλητισμός

Πρώτος ο Φ.Ο.Η. Αριάδνη στο Πανελλήνιο Cheerleading (pics)

Κυρίαρχος είναι ο Φ.Ο.Η. Αριάδνη στο άθλημα του Cheerleading καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά το σαββατοκύριακο 17-18/6.

Οι αθλήτριες του ηρακλειώτικου σωματείου με την επωνυμία FLAMES (ακροβατικό Cheerleading) απέδειξαν την κυριαρχία τους ανεβαίνοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ επιτυχημένη ήταν η παρουσία και των δύο ομάδων cheer pom με τις HURRICANES να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο και τις SPARKS το χάλκινο.

O σύλλογος Φ.Ο.Η. Αριάδνη ιδρύθηκε το 1981 και ασχολείται με τα αθλήματα της γυμναστικής (ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο, γενική  γυμναστική). Με το cheerleading δραστηριοποιήθηκε το 2015 όντας ο πρώτος σύλλογος στην Κρήτη που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Η ιστορία του Cheerleading ξεκινά στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1880.Tο 1923 για πρώτη φορά εμφανίζονται γυναίκες στις γραμμές των μαζορετών. Τη δεκαετία αυτή προστίθενται βελτιωμένες τεχνικές και δεξιότητες, αθλητικές φιγούρες, χοροί και ακροβατικά.

Το 1961 ιδρύεται η Αμερικανική Ομοσπονδία Cheerleading (NCA) και το 1974 η Διεθνής Ομοσπονδία Cheerleading (UCA), η οποία διοργανώνει το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Cheerleading (ΗΠΑ) το 1982. Από τότε το Cheerleading συνεχώς εξαπλώνεται, τόσο ως δραστηριότητα στα πλαίσια άλλων αθλημάτων, αλλά και ως αυτόνομο άθλημα.

Στην χώρα μας, το άθλημα προάγεται από την Ελληνική Ένωση ομαδικού αθλητικού χορού  (Hellas Cheerleading Union - HCU), η οποία είναι επίσημο μέλος της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του Cheerleading.

Τον Ιούνιο του 2012 πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Cheerleading.

Σχόλια