Αθλητισμός

Είπε στον Αλαφούζο ότι θέλει να φύγει ο Μπεργκ

Επικοινωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο είχε ο Μάρκους Μπεργκ. Μετά τα όσα έχουν γίνει με την Αλ Αΐν, ο Σουηδός επιθετικός μίλησε απευθείας με τον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού και του μετέφερε την επιθυμία να αποχωρήσει.

Την ώρα λοιπόν που είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί ο παίκτης να μείνει με το ζόρι, η πρώτη πρόταση που κατέθεσε η ομάδα της Αραβίας δεν συζητείται καν από τους «πράσινους».

Κι αυτό διότι τους προσφέρθηκε μέσω του μάνατζερ Στάινερ Ντίεζ, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον παίκτη στα ΗΑΕ, ένα ποσό της τάξεως των 2,3-2,5 εκατ. ευρώ, που απέχει κατά πολύ απ' αυτό με το οποίο θα παραχωρούσε ο Παναθηναϊκός τον Μπεργκ.

Βάσει ρήτρας, το «τριφύλλι», που κατέχει το 75% των δικαιωμάτων του Μπεργκ, μετά και την τελευταία ανανέωση του Σουηδού, πρέπει να πάρει 5,2 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που υπάρχει στη νέα συμφωνία των δυο πλευρών, όταν ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι μετά και την επαφή του Μπεργκ με τον Αλαφούζο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η ομάδα των Εμιράτων φέρεται να έχει ανεβάσει την προσφορά της κατά μισό εκατ. ευρώ. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι αυτή παραμένει μακριά από τα «θέλω» του Παναθηναϊκού για να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή. Οι συζητήσεις, φυσικά, θα συνεχιστούν, η διάθεση του Σουηδού να αποχωρήσει για την Αλ Αϊν είναι δεδομένη και μένει να δούμε την κατάληξη της υπόθεσης.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος πάντως μετέφερε  στον μάνατζερ του Σουηδού, ότι μονάχα σε περίπτωση που η Αλ Αΐν ανέβει κατά πολύ από την πρόταση που έχει κάνει μέχρι τώρα και καταθέσει προσφορά που θα προσεγγίζει τη ρήτρα των 5,2 εκατ. ευρώ θα συζητήσει ο σύλλογος παραχώρηση του παίκτη.

Σχόλια