Αθλητισμός

O ΣΕΓΑΣ … απολογείται για την αποστολή στο Λιλ

Έτσι, ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωση που εξέδωσε, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της αποστολής για τη γαλλική πόλη, ξεκαθάρισε πως η επιλογή των προσώπων που θα τη στελεχώσουν, έγινε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και ήταν επιλογή εθνικού προπονητή, του κ. Κατσιώρα, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένοι αγώνες για την επίτευξη των ορίων για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα σχόλια για τη συγκρότηση της αποστολής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λιλ, ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει τα εξής:

Η επιλογή των αθλητών και αθλητριών γίνεται με εισήγηση του εθνικού προπονητή, που είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συγκρότησης της ομάδας αυτής, με γνώμονα τη σταθερότητα στις επιδόσεις, την εμπειρία και την δυνατότητα των αθλητών για μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών.

Οι διοργανώσεις, οι οποίες λαμβάνονται υπόψιν είναι μια σειρά από αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Απριλίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί έναν από τους αγώνες κριτήρια, ίσως το σημαντικότερο, ωστόσο δεν αποτελεί αγώνα πρόκρισης.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει ενημερώσει αναλυτικά και έγκαιρα όλους τους ενδιαφερόμενους και αποτελεί τον εγγυητή της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στην αξιοκρατική αντιμετώπιση προσπαθειών αθλητών, αθλητριών και προπονητών».

Σχόλια