default-image

Στους κορυφαίους δρομείς πέντε εκρπόσωποι του ΟΦΗ

Σπορ
Στους κορυφαίους δρομείς πέντε εκρπόσωποι του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δική της παράδοση δημιουργεί η Κρήτη στους αθλητές μεγάλων αποστάσεων καθώς ολοένα και περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες διακρίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός των  Κρητικών που μετέχουν στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερος. Ένα εξίσου σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι ότι αρκετοί εξ αυτών θεωρούνται σήμερα κορυφαίοι δρομείς στην Ελλάδα.

Ανάμεσα σε αυτούς και 4 αθλητές και μία αθλήτρια του ΟΦΗ, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των καλύτερων μαραθωνοδρόμων για το έτος 2017 με βάση τις επιδόσεις του που σημείωσαν σε αγώνες μαραθωνίου δρόμου (42.195 μέτρα).

Ξεχωρίζει ο 43χρόνος αθλητής Παπαδάκης Σταμάτης και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα (Διευθυντής στο ΓΕΛ Κρουσώνα), ο οποίος με την επίδοση 2 ώρες 39 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα βρίσκεται στην 9η θέση της σχετικής κατάταξης. Ο χρόνος του σημειώθηκε στον Διεθνή Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης στις 23 Μαΐου 2017.

Ακολουθούν οι Σηφάκης Μανώλης στην 21η θέση,  Βουρεξάκης Ανδρέας στην 75η θέση, Νικηφόρος Τζιώτης στην 99η θέση και Μαγκαφουράκης Εμμανουήλ στην 101η θέση.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των 4 αθλητών:

Σηφάκης

Αντίστοιχα η αθλήτρια του ΟΦΗ, Βογιατζή Δήμητρα βρίσκεται στην 14η θέση με την επίδοση που σημείωσε στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News