Αθλητισμός

Και του χρόνου με 18 ομάδες, πλειοψηφία Πολεμαρχάκη

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Football League, όπου κατέληξαν στον "χάρτη" της κατηγορίας για την ερχόμενη σεζόν, αλλά και το μέλλον, ενώ την πλειοψηφία πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Πολεμαρχάκης για την γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Σε ότι αφορά λοιπόν τον ΟΦΗ, είναι πολύ σημαντικό πως ξεκινά πολύ δυναμικά στο «τραπέζι» της διοργανώτριας. Ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας ψηφίστηκε από 11 εκπροσώπους ΠΑΕ, για να δώσει το παρών στη γ.σ. της Ομοσπονδίας.

Σε έναν όμιλο των 18 ομάδων προχωρά τη σεζόν 2017-18 το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League. Μάλιστα, στο ΔΣ που έγινε την Τρίτη (20/06) στη διοργανώτρια αρχή, το σώμα αποφάσισε να προτείνει τη μείωση στις 16 ΠΑΕ από την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση που ψηφίστηκε από τη Football League, την προσεχή σεζόν θα προβιβάζονται δύο στη Super League, θα υποβιβάζονται 4 στη Γ' Εθνική και δύο θα ανεβαίνουν από τη Γ' Εθνική. Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η Super League έχει ψηφίσει για τον υποβιβασμό 4 ομάδων στη Β' Εθνική την επόμενη χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι για να δημιουργηθεί ο χάρτης των 16 θα πρέπει να υποβιβαστούν 6 στη Γ' Εθνική.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο σχετικά με το αν θα υπάρχουν πλέι-οφ και πλέι-άουτ. Εάν ευδοκιμήσει το συγκεκριμένο πλάνο, τότε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση σε 14 ομάδες.

Το σώμα επικύρωσε τη βαθμολογία για τις θέσεις 1-6, ενώ εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποι ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Εκτός του Λεωνίδα Λεουτσάκου που θα εκπροσωπήσει τη διοργανώτρια ως πρόεδρος εκλέχτηκαν ο Γιάννης Πολεμαρχάκης του ΟΦΗ (11 ψήφοι) και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος (6 ψήφοι). Τέσσερις ψήφους συγκέντρωσε ο Αντώνης Ρέλλας (Παναιγιάλειος) και 1 ο Γιάννης Αβραντίνης (Καλλιθέα).

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης, βέβαια, ήταν το οικονομικό, αφού θα πρέπει να εξασφαλίστουν έσοδα για τις ομάδες. Επίκειται, μάλιστα, άμεσα ραντεβού με τον Υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη ώστε να συζητηθεί το θέμα των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η Football League από τη Super League.

Πηγή: www.flnews.gr

Σχόλια