default-image

Σοκ (2-2) στις καθυστερήσεις για Πορτογαλία!

Ποδόσφαιρο
Σοκ (2-2) στις καθυστερήσεις για Πορτογαλία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γκολ του κεντρικού αμυντικού της Ρόμα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, το Μεξικό δεν επέτρεψε στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος να ξεκινήσει με το δεξί στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών (2-2). Και όμως, είχε... αγκαλιάσει τη νίκη η Πορτογαλία, που με τον Σέντρικ στο 86ο λεπτό είχε πάρει προβάδισμα με 2-1 αλλά το έφαγε στο φινάλε.

Το Μεξικό μπήκε στο ματς με σκοπό να πάρει τα ηνία. Είχε τον έλεγχο, είχε κλείσει στο μισό γήπεδο την Πορτογαλία και προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια με τους Τσιτσαρίτο και Βέλα να απειλήσει. Ωστόσο, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν πολύ καλά οργανωμένη, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και σιγά σιγά άρχιζε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών δε, η Πορτογαλία κατάφερε να φτάσει στο γκολ, το οποίο εν τέλει δεν μέτρησε. Ο Πέπε που ήταν εκτεθειμένος έστρωσε στον Κριστιάνο, αυτός σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Πέπε με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής όμως έκανε χρήση του instant replay και δεν μέτρησε ποτέ το γκολ. Το Μεξικό είχε μια φάση στο 30' αλλά το φάουλ του Βέλα πέρασε λίγο άουτ και τρία λεπτά μετά ο Οτσόα γλίτωσε με υπερένταση το αυτογκόλ από τον Σαλτσέδο. Εν τέλει, στο 35' οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ!

Ο Κριστιάνο έφυγε στην αντεπίθεση, μπερδεύτηκε αρχικά και δεν σούταρε αλλά με τρομερή πάσα ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους του έβγαλε τον Κουαρέσμα απέναντι από τον Οτσόα, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να κάνει φοβερή προσποίηση στον πορτιέρε του Μεξικό και με σουτ σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ. Το γκολ αυτό έδωσε τρομερό ρυθμό στο ματς, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν με τους Τσιτσαρίτο και Κουαρέσμα. Τελικά, το Μεξικό έφτασε στην ισοφάριση στο 42ο λεπτό. Ο Ράφαελ Γκερέιρο έκανε κάκιστο υπολογισμό μέσα στην περιοχή, ο Βέλα επωφελήθηκε και γύρισε την μπάλα στον Τσιτσαρίτο, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε κακό ρυθμό. Οι Πορτογάλοι δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα αλλά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με τους Μεξικανούς να πατάνε καλύτερα. Οι δύο προπονητές προσπάθησαν με τις αλλαγές του να… σπρώξουν τις ομάδες τους προς τη νίκη και αυτή του Φερνάντο Σάντος έδειξε να την «αγκαλιάζει».

Ήταν το 86ο λεπτό όταν ο Ζέλσον έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Σέντρικ, ο οποίος έκανε το σουτ και νίκησε τον Οτσόα για το 2-1. Τρία λεπτά μετά, ο Τσιτσαρίτο βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ρουί Πατρίσιο αλλά έκανε κάκιστο κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει, ενώ στην κόντρα το σουτ του Ζέλσον πέρασε λίγο άουτ. Όλα έδειχναν πως η Πορτογαλία θα ξεκινούσε με το δεξί στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών αλλά ο Έκτορ Μορένο με κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντες, Ραφαέλ Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μουτίνιο (58' Άντριεν Σίλβα), Αντρέ Γκόμες, Κουαρέσμα (82' Αντρέ Σίλβα), Νάνι (58' Ζέλσον Μαρτίνς), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο (67' Αραούχο), Ρέγες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο, Βέλα (57' Τζιοβάνι ντος Σάντος), Χιμένες (79' Περάλτα), Τσιτσαρίτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News