default-image

Ο Νιόπλιας και ο... πρόεδρος που «δαγκώνει λαμαρίνες»

Ποδόσφαιρο
Ο Νιόπλιας και ο... πρόεδρος που «δαγκώνει λαμαρίνες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνέντευξη Νιόπλια αναμενόταν μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος άλλωστε παρά τα όσα είχε ακούσει ως κριτική και σχόλια για το πέρασμά του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, δεν είχε μιλήσει.

Το συμπέρασμα είναι ότι απαιτείται αυτή η οργανωτική συγκρότηση της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα και στα κεντρικά σημεία ακριβώς, στα οποία έχει θέσει όρους και προϋποθέσεις ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε: Νιόπλιας: Μεγάλη ομάδα ο ΟΦΗ αλλά με οργάνωση τοπικού

Το να έχεις πάντως έναν πρόεδρο που «δαγκώνει λαμαρίνες», όπως θα ήθελε ο Νιόπλιας, είναι κάτι που εξαρτάται κατά πολύ από την οικονομική ισχύ της ΠΑΕ. Η πολυμετοχικότητα χωρίς τον έναν, δεν μπορεί να το επιτύχει, αφού και ο «μπροστινός» εξαρτάται από το τι θα πουν και τι θα βάλουν οι άλλοι μέτοχοι. Είναι άλλο να έχεις τον Βαρδινογιάννη εργοδότη ή τον Σπανό που πουλάει πετρέλαια κι άλλο είκοσι - τριάντα ανθρώπους με ταβάνι τα 50 χιλιάρικα ως προσφερόμενα.

Ουσιαστικά επιστρέφουμε στις καλοκαιρινές θέσεις που έχει πάρει η Νέα Κρήτη, από την πρώτη στιγμή της επανεκκίνησης. Χρειάζεται ο «ένας» που να ηγηθεί με την κύρια έννοια του όρου ηγέτης.

Οι παράγοντες της ΠΑΕ ΟΦΗ θα βγουν ωφελημένοι, αν διαβάσουν με «δημιουργική» οπτική, όσα καταθέτει ο Νίκος Νιόπλιας και να αποφύγουν την όποια ανάγνωση εγωιστικού τύπου. Σημασία έχει πως θα πορευθούν στο εξής με την εμπειρία δύο ετών και πως θα συγκροτήσουν τα πλάνα τους.

Άλλωστε τον τελευταίο καιρό, παρά τις διακριτές περιπτώσεις, πολλά έχουν χαλαρώσει στο σώμα των «μετόχων». Το έχουμε επισημάνει: Υπάρχουν εκείνοι που είναι σταθεροί σε αυτό που τους αναλογεί, κάποιοι άλλοι που τη μια είναι και την άλλη δεν είναι και εκείνοι που επηρεάζονται από την εικόνα του ψιχαλισμένου πεζοδρόμιου.

Μπορεί να θεωρηθεί και λογική συνέπεια, ως εξέλιξη, αφού ο ΟΦΗ χρειάζεται διαρκώς οικονομικές καλύψεις μετά από δύο πρωταθλήματα όπου τα έσοδα είναι περιορισμένα και ειδικά στη Football League, που προσφέρει το απολύτως τίποτα. Μερικοί έχουν "κουρασθεί" παντελώς…

Τα περιστατικά πάντως που περιγράφει ο Νιόπλιας αναδεικνύουν το «σφίξιμο» σε μια ομάδα που δεν θα έπρεπε να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και αποτελούν  πραγματικότητα. Όπως τα στόρι με το καράβι, το φαγητό χωρίς κρέας κ.α. που εντάξει, είναι μεμονωμένα, ωστόσο δεν συνάδουν…

Για το λόγο αυτό οι διαρθρώσεις που υπήρξαν σε καίρια πόστα είχαν ως κριτήριο το οικονομικό και δευτερευόντως την καταλληλότητα των προσώπων.

Η αυτοκριτική και η κριτική σε περιόδους που η ομάδα βρίσκεται σε μια νέα αρχή, είναι πάντα ωφέλιμη για κάθε διοίκηση. Το ίδιο αφορά και τον Νίκο Νιόπλια, που διαθέτει τεράστιες και ασύγκριτες παραστάσεις, αλλά ενώ κρίνει καλώς, μερικά στοιχεία είναι ανόμοια...

Στ .Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News