default-image

"Κεραίες ανοικτές" στον ΟΦΗ για παν ενδεχόμενο!

Ποδόσφαιρο
"Κεραίες ανοικτές" στον ΟΦΗ για παν ενδεχόμενο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη επικυρώνεται ο βαθμολογικός πίνακας στη Football League, για τις θέσεις 1-6, με τον ΟΦΗ να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα που πέρασε. Αυτό σημαίνει ότι έχει την πρώτη θέση με τον χαρακτήρα «επιλαχούσα», στην περίπτωση που οι εξελίξεις εγείρουν ζήτημα άμεσης ανόδου της τρίτης θέσης στη Σούπερ Λίγκα.

Το περίεργο «γαϊτανάκι» που υπάρχει στην περίπτωση Λεβαδειακού και Ηρακλή μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, υποχρεώνει την διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ, να έχει ανοικτές τις κεραίες της. Η περίπτωση του Άρη, δεν είναι και απόλυτα σίγουρη για αδειοδότηση στην μεγαλύτερη κατηγορία και ασφαλώς απαιτείται διακριτική εν πρώτοις νομική παρακολούθηση.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι υποχρεωμένη να κρατά στην άκρη του μυαλού της και αυτό το ενδεχόμενο, σε μια χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, ειδικά όταν οι «ζυμώσεις» -ειδικά αυτή την περίοδο- γίνονται από πολλά χέρια.

Το θέμα είχε θέσει με ιδιαίτερη επιμέλεια ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανόλης Βασιλάκης στην άτυπη συνέλευση των μετόχων την περασμένη Δευτέρα, τονίζοντας ότι ο φάκελος αδειοδότησης της ΠΑΕ ΟΦΗ έχει τη δυνατότητα να μην έχει καμία αμυχή αρκεί να τακτοποιηθούν κάποιες εκκρεμείς περιπτώσεις. Ο φάκελος αδειοδότησης συμπληρώθηκε χθες, αφού προηγουμένως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Πολεμαρχάκης, πέτυχε να κλείσει «τρύπες» και να τακτοποιήσει περιπτώσεις όπως η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και μαζί την τακτοποίηση της προσφυγής Κασμερίδη, που πλέον -με την υπογραφή του παίκτη- ανήκει στο παρελθόν.

Λεουτσάκος: «Ευελπιστώ πως κάποια δική μας ομάδα θα ανέβει».

«Αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει ο Άρης. Οι τακτικοί δικαστές εάν εξετάσουν την περίπτωση όπως πρέπει θα βγει η πιο δίκαιη απόφαση. Εμείς περιμένουμε να βγει η απόφαση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση. Ευελπιστώ πως κάποια δική μας ομάδα θα ανέβει».

Αυτά δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος στο "Metropolis", αναφερόμενος στις προοπτικές που έχει να υπάρξει τρίτο εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα, εφόσον βέβαια πληροί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι μίλησε με τον κ. Καρυπίδη - που ήταν στην Αθήνα- να έχει το νομικό του επιτελείο σε ετοιμότητα και έδειξε το Διαιτητικό Δικαστήριο. «Εκεί βρίσκεται από όσο ξέρω η υπόθεση. Αυτό περιμένουμε να δούμε». Στην ίδια συνέντευξη, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται θέμα δύο ομίλων στη Β΄εθνική, για φέτος

«Προς το παρόν το σχέδιο για τη νέα χρονιά είναι για έναν όμιλο. Για να αλλάξει αυτό, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον ΚΑΠ και την προκήρυξη. Η προκήρυξη για του χρόνου είναι για 18 ομάδες σε έναν όμιλο και έτσι προχωρούμε. Δεν αποφασίζουμε εμείς και δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για δύο ομίλους».

Τα άλλα πρώτης γραμμής του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του πολύ σοβαρό έργο, αν θελήσει να παρουσιασθεί με όλα τα ατού μιας πρωταγωνίστριας ομάδας στη νέα σεζόν. Στη Football League, διαθέτει πλέον την εμπειρία για τα μέσα και τα έξω του πρωταθλήματος. Οι κινήσεις λοιπόν που θα κάνει με προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), απαιτούν ακρίβεια και ευστοχία επιλογών.

Οι μεταγραφές πέντε τουλάχιστον παικτών που κάνουν τη διαφορά, είναι εξ αρχής ζητούμενο, χωρίς την τακτική του «ψάχνουμε κι ότι βρούμε». Η ενδυνάμωση της φωνής του ΟΦΗ στα κέντρα αποφάσεων, είναι επίσης βασικό στοιχείο εκπλήρωσης, όπως και τα «ανοικτά μάτια» στα κόλπα που καθορίζουν τους πρωταθλητές στην κατηγορία. Στη γλώσσα τους μάλιστα οι πλέον καλλιεργημένοι παράγοντες, το αποκαλούν «εξωτερική πολιτική».

Φυσικά, όλα όσα έχει θέσει ο Παπαδόπουλος για την αναδιοργάνωση και αναδιάταξη των ποδοσφαιρικών τμημάτων, είναι στην σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι κυρίαρχο να υπάρξει οικονομική δυνατότητα στη διοίκηση. Κάτι που χρειάζεται να αποδειχθεί στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η συνήθης συμπεριφορά της σεζόν που πέρασε, δεν μπορεί να συνεχισθεί στην πιο απαιτητική δεύτερη που έρχεται. Ίδομεν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News