Αθλητισμός

Μια ιστορία αμαρτωλή...

Ο Ιούνιος φεύγει αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θα κληθούν να παίξουν επίσημα παιχνίδια. Ουσιαστικά μπάλα το χειμώνα δεν έπαιξαν αλλά θα το κάνουν το καλοκαίρι, συμπληρώνοντας 11 μήνες στα γήπεδα!

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα Νέων της Football League. Η παρουσία ομάδας Κ19 ήταν υποχρεωτική για τις ομάδες της κατηγορίας, σύμφωνα με τα όσα επιτάσσουν οι διεθνείς κανονισμοί για να μπορούν να έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και να διεκδικούν την άνοδό τους στην Super League. Στον ΟΦΗ καλά έκαναν το περασμένο καλοκαίρι και προσέλαβαν τεχνικό επιτελείο υπό τον Βασίλη Πλεσίτη για να δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα Νέων.

Προώθησαν παιδιά από τον ΟΦΗ '94 και προσέλκυσαν πολλούς ποδοσφαιριστές 17 και 18 ετών στην ομάδα από άλλα σωματεία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα.

Η Κ19 ΟΦΗ ξεκίνησε την προετοιμασία της στα μέσα του περασμένου Ιουλίου. Οι μέρες περνούσαν, συμπληρώνονταν μήνες αλλά ουσιαστικά πρωτάθλημα Νέων δεν υπήρχε. Δυστυχώς μόνο ο ΟΦΗ και άλλες 2-3 ομάδες ενδιαφέρονταν για τις υποδομές τους, οι άλλες ομάδες της κατηγορίας αλλά κυρίως η διοργανώτρια αρχή, δεν έδιναν καμία σημασία!

Το πρωτάθλημα τελικά ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου, με την Κ19 ΟΦΗ να έχει συμπληρώσει 7 μήνες προετοιμασίας και μέχρι τότε να έχει δώσει τρία επίσημα παιχνίδια στο Κύπελλο ΕΠΣΗ και… αμέτρητα φιλικά. Για να μην υπάρχουν έξοδα μετακίνησης, οι ομάδες της Κρήτης (ΟΦΗ, ΑΟΧ, Κισσαμικός) δημιούργησαν έναν όμιλο απ' όπου ο πρώτος θα προκρινόταν στην τελική φάση.  

Ο ΟΦΗ έδωσε τέσσερα επίσημα παιχνίδια τα οποία απλά… έγιναν για να γίνουν, αφού ο ΑΟΧ απλά κατέβηκε να αγωνιστεί με μια ομάδα που δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή και οι παίκτες δεν γνώριζε το όνομα του άλλου, ενώ ο Κισσαμικός ήταν πιο οργανωμένος αλλά όχι υψηλής δυναμικότητας.

Με σύνολο επτά επίσημων αγώνων στα πόδια των παικτών, ο ΟΦΗ περίμενε άλλους τέσσερις μήνες για να τελειώσουν και οι άλλοι όμιλοι και να οριστεί η τελική φάση! Το Σάββατο θα παίξει με τα Τρίκαλα και αν περάσει στον τελικό, θα αντιμετωπίσει το νικητή από το Άρης-Καλλιθέα μετά από λίγες ημέρες. Ουσιαστικά μέσα σε 11 μήνες, νέα παιδιά που… βράζει το αίμα τους και θέλουν να παίζουν παιχνίδια, θα έχουν δώσει μόλις 9 επίσημα ματς. Και μετά από λίγες εβδομάδες θα κληθούν για την προετοιμασία της νέας περιόδου.

Καλά θα κάνουν όμως στον ΟΦΗ και στον Εργοτέλη να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας περιόδου, γιατί με αυτό το χάλι στο πρωτάθλημα Νέων, δεν μπορεί ουδείς να δουλέψει σε υγιείς βάσεις. Και να αφήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να ζει τη δική του αμαρτωλή ιστορία…

Σχόλια