Αθλητισμός

Κρητική κυριαρχία στη συγχρονισμένη κολύμβηση

Έντονο ήταν το κρητικό στοιχείο στο διεθνές μίτινγκ συγχρονισμένης κολύμβησης "Hellas Beetles Synchro Cup", το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Σύρο από τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης. Στους αγώνες πήρε μέρος η Εθνική μας ομάδα νεανίδων, η οποία προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και στην οποία αγωνίζονται πέντε κρητικοπούλες.

Πιο συγκεκριμένα με τα γαλανόλευκα αγωνίστηκαν οι αθλήτριες του ΚΟΗ, Μαριλένα Αρμάου και Ειρήνη Κάββαλου, αλλά και οι αθλήτριες του Ν.Ο. Χανίων, Ευαγγελία Γαυγιωτάκη, Όλγα Κουργιαντάκη και Νικολέτα Παπαγεωργίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολύ καλή παρουσία και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών του. Συνολικά στο τουρνουά κατέκτησε 4 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Η Κρήτη, όμως διακρίθηκε και σε επίπεδο σωματείων. Ο Ωρίωνας έκλεψε την παράσταση με το πρόγραμμα που παρουσίασε υπό τους ήχους κρητικής μουσικής, είχε αρκετές διακρίσεις και κατέκτησε την 3η θέση στη γενική βαθμολογία των συλλόγων συγκεντρώνοντας 494,0190 βαθμούς. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο ΚΟΗ που κατετάγη 5ος με 291,13333β., ενώ 6ος ήταν ο Ν.Ο. Χανίων με 222,6667β. Πρώτος ήταν ο διοργανωτής ΑΝΟ Μεταμορφωσης (524,0955β.) και δεύτερος ο ΝΟΒΑ (499,2002β.).

Τρία μετάλλια ο Ωρίωνας

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ωρίωνας πανηγύρισε τρία μετάλλια. Πιο συγκεκριμένα, οι Κρυσταλλένια Γιαλαμά και Μαρία Σφακιανάκη ήταν 3ες στο τεχνικό ντουέτο, ενώ η πρώτη κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, ενώ η δεύτερη ήταν 3η στο ίδιο αγώνισμα.

Από εκεί και πέρα, στο ομαδικό ο Ωρίωνας ήταν 4ος με τις Γιαλαμά, Κανάκη, Νισανάκη, Παπαστεφανάκη, Σφακιανάκη, Ταμπακάκη και 7ος στο ελεύθερο ομαδικό με τις ίδιες αθλήτριες, αλλά και στο κόμπο. Στο ελεύθερο σόλο η Μαρία Σφακιανάκη ήταν 6η και στο ελεύθερο ντουέτο 7η μαζί με την Κρυσταλλένια Γιαλαμά.

Έχει μέλλον ο ΚΟΗ

Η νέα… φουρνιά του Κολυμβητικού Ομίλου Ηρακλείου έδειξε στη Σύρο ότι το μέλλον της ανήκει. Πιο συγκεκριμένα, η Βιργινία Γεωργιουδάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σόλο, ενώ ο ΚΟΗ ήταν 4ος στο ελεύθερο ομαδικό με τις αθλήτριες Γεωργιουδάκη Βιργινία, Μακράκη Βίλμα- Μαρία, Μαυρογιάννη Λυγερή, Πηρουνάκη Ευτυχία, Μιχελουδάκη Ιωάννα και  Μακράκη Χάρις. Επίσης ήταν 5ος στο Κόμπο με τις ίδιες αθλήτριες συν τις Λασηθιωτάκη Στεφανία, Χατζέα Ζαφείρα και Χατζέα Κωνσταντίνα. Τέλος κατέκτησε την 6η θέση στο νουτέτο με τις Γεωργιουδάκη Βιργινία και  Μιχελουδάκη Ιωάννα.

Διακρίσεις για το ΝΟΧ

Όσον αφορά στον ΝΟΧ, κατέκτησε την 3η θέση στο ελεύθερο ομαδικό, το ελεύθερο ντουέτο και στο κόμπο. Την αποστολή αποτελούσαν 12 κορίτσια, τα οποία συνόδευε η προπονήτριά τους, Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αλατζά, Ανδριανού, Βομβολάκη, Δουλαβέρη, Ζουζούνη, Κρασάκη, Κρομμυδάκη, Μαραγκάκη, Νίκο, Τζιτζικαλάκη, Τζουβαδάκη και Χατζησωτηράκη.

Σχόλια