default-image

Ίβιτς και Μπέντο στους 100 καλύτερους προπονητές στον κόσμο

Ποδόσφαιρο
Ίβιτς και Μπέντο στους 100 καλύτερους προπονητές στον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο… πρώην στην κορυφαία «κατοστάδα» του πλανήτη! Μπέντο και Ίβιτς είναι στους 100 καλύτερους προπονητές του κόσμου αυτήν τη στιγμή! Ποιος είναι στην 1η θέση, πού βρίσκονται οι υπόλοιποι «δικοί» μας.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, οι Πάουλο Μπέντο και Βλάνταν Ίβιτς, που δεν συνεχίζουν, πια, σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, βρίσκονται στην κορυφαία «κατοστάδα» προπονητών του πλανήτη!

Σύμφωνα με το ''clubworldranking'', την ιστοσελίδα των κορυφαίων (ομάδων, σκόρερ, τεχνικών, μόνο σε συλλογικό επίπεδο), που καταλήγει στους καλύτερους με βάση τα αποτελέσματά τους τον τελευταίο χρόνο, τόσο ο Πορτογάλος όσο και ο Σέρβος τα πήγαν περίφημα τη σεζόν που πέρασε!

Με 4349 πόντους, λοιπόν, κατατάσσει τον πρώην κόουτς των Πειραιωτών στην 92η θέση του κόσμου και τον Ίβιτς στην 99η! Στο ενδιάμεσο, βρίσκονται: 93ος ο Αριέλ Χολάν της Ιντεπεντιέντε, 94ος ο Κρίστιαν Γκρος της Άλ Αχλί, 95oς ο Μοχάμεντ Χέλμι της Ζάμαλεκ, 96ος ο Κούμαν της Έβερτον, 97ος ο Κίκε Σετιέν (τον οποίο ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά μετακόμισε, τελικά, από τη Λας Πάλμας στην Μπέτις) και 98ος ο Λούκας Μπερνάρντι της Γοδόι Κρους. Την «κατοστάδα», μία θέση κάτω από τον πρώην προπονητή του «δικεφάλου του βορρά», συμπληρώνει ο Παλ Νταρντάι, που κάνει εξαιρετική δουλειά στη Χέρτα Βερολίνου.

Στα… ψηλά, τώρα, η κατάσταση έχει ως εξής: Πρώτος -και με διαφορά, μετά την κατάκτηση ΚΑΙ φέτος του Champions League, αλλά και του πρωταθλήματος, με συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα- είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν! Ο Γάλλος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει 17642 βαθμούς στην κορυφή. Δεύτερος είναι ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε -που, συνολικά, ήταν στην 1η θέση 85 βδομάδες- και τρίτος είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε -Νο. 1 για 14 βδομάδες. Η απόσταση των δύο τελευταίων, όμως, από τον «Ζιζού» είναι… χαώδης, αφού ο Ισπανός έχει 14489 βαθμούς και ο Αργεντινός 14115!

Από εκεί και κάτω, μάλιστα, επίσης επικρατεί… χάος, καθώς ο τέταρτος Αλέγκρι της Γιουβέντους συγκεντρώνει 11821 βαθμούς! Και από κοντά, ακολουθούν: Ο 5ος Ζαρντίμ της Μονακό, ο 6ος Αντσελότι της Μπάγερν (Νο. 1 για 52 βδομάδες στο παρελθόν), ο 7ος Μαρσέλο Γκαγιάρδο της Ρίβερ Πλέιτ, ο 8ος Μουρίνιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (στην κορυφή, συνολικά, 36 βδομάδες), ο 9ος Ρεινάλδο Ρουέδα της Ατλέτικο Νασιονάλ και ο 10ος, πρώην προπονητής του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News