Αθλητισμός

Δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο από του χρόνου η ΕΚΑΣΚ

Με μικρή συμμετοχή και χωρίς αντιπαραθέσεις κύλησε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από 15 σωματεία, ενώ πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να υπάρξει μία νέα συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΚΑΣΚ στο τέλος Ιουλίου οπότε θα έχουν βγει οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ κι έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθεί ο τρόπος διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων της κρητικής Ένωσης.

Η πιο σημαντική πρόταση ήρθε από τον πρόεδρο της  Ένωσης, Μπάμπη Μαρκάκη, ο οποίος θεωρεί ότι η ΕΚΑΣΚ πρέπει να δείξει και το κοινωνικό της πρόσωπο. Πρότεινε, λοιπόν, να υπάρχει άτυπο και μη υποχρεωτικό εισιτήριο σε όλους τους αγώνες, όλων των πρωταθλημάτων και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε ένα κοινωφελές ίδρυμα που τα έχει ανάγκη. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα κι έτσι τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να επιλεγεί το ίδρυμα που θα ενισχυθεί και να υπάρξει και η ανάλογη ενημέρωση του κόσμου.

Όσον αφορά στον διοικητικό απολογισμό, ο κ. Μιχάλης Κανάκης τόνισε ότι έγιναν 833 αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα η ΕΚΑΣΚ υπήρξε συνδιοργανωτής και σε αρκετά τουρνουά και εκδηλώσεις που αφορούν το μπάσκετ. Τον οικονομικό απολογισμό παρουσίασε ο κ. Μανώλης Χαρωνίτης, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι πλέον τα περισσότερα έσοδα της Ένωσης προέρχονται από τα σωματεία και όχι από τις επιχορηγήσεις της ΕΟΚ…

Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές στις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας για τη σεζόν 2016-17.

Σχόλια