Αθλητισμός

Ασταμάτητος ο Βολικάκης, με δύο μετάλλια στο Μπρνο

Και οι επιτυχίες συνεχίζονται για τον Χρήστο Βολικάκη. Σειρά είχε το γκραν πρι του Μπρνο της Τσεχίας, όπου ο Έλληνας ποδηλάτης κατέκτησε την πρώτη θέση στο όμνιουμ και ασημένιο στο σκρατς, με τον αδελφό του, Ζαφείρη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο σκρατς.

Ο Βολιώτης ποδηλάτης, ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα της επαγγελματικής του ομάδας SKC Tufo Prostejov συγκέντρωσε 124 πόντους αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό Φραντσέσκο Λαμόν με 119 και τρίτο τον Ιρλανδό Φίλιξ Ίνγκλις με 111 πόντους.

Ο Ζαφείρης Βολικάκης, ο οποίος αγωνίστηκε για τον Παναθηναϊκό κατετάγη 7ος με 86 πόντους.

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης, που δεν έχει αφήσει διοργάνωση φέτος, χωρίς να έχει περάσει από το βάθρο δήλωσε στο gazzetta.gr: «Πολύ δυνατός αγώνες και μάχη μέχρι το τέλος με τον Ιταλό.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και για τον Ζαφείρη. Γιατί ανεβαίνει γρήγορα επίπεδο σε αυτά τα νέα αγωνίσματα, οπότε αυτό θα με βοηθήσει και εμένα κάνοντας πολύ δυνατές προπονήσεις. Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα δύο ολυμπιακά αγωνίσματα Omnium και Madison και θέλουμε να είμαστε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο στο Τόκιο.

Περιμένω και την παγκόσμια κατάταξη, γιατί πλέον πιστεύω πως είμαι στην πρώτη θέση...»

Την τελευταία ημέρα των αγώνων ο Χρήστος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο σκρατς, με τον Ιταλό Φραντσέσκο Λαμόν να κατακτά την πρωτιά και την τριάδα να συμπληρώνεται από τον Ζαφείρη Βολικάκη!

Σχόλια