default-image

Φιλική νίκη της Αργεντινής, 1-0 τη Βραζιλία

Ποδόσφαιρο
Φιλική νίκη της Αργεντινής, 1-0 τη Βραζιλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδανικά ξεκίνησε η εποχή του Χόρχε Σαμπαόλι στον πάγκο της Αργεντινής, καθώς η "αλμπισελέστε" επικράτησε, έστω και σε φιλικό αγώνα, με 1-0 της Βραζιλίας στη Μελβούρνη. Οι παίκτες του πρώην τεχνικού της Σεβίλλης εκμεταλλεύτηκαν το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στάθηκαν τυχεροί σε κάποιες περιπτώσεις στο δεύτερο και έφτασαν σε μία σημαντική νίκη ενόψει και των αγώνων για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε μία "ανάσα" απ' το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό, αλλά το διαγώνιο σουτ του Άνχελ Ντι Μαρία "τράνταξε" το δεξί δοκάρι του Ουέβερτον. Η ευκαιρία του μεσοεπιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν αφύπνισε τους παίκτες του Τίτι, οι οποίοι κι ισορρόπησαν τον αγώνα. Μάλιστα, είχαν και δύο καλές στιγμές στο 18' και στο 22', αλλά οι Ρενάτο Αουγκούστο και Φιλίπε Κοουτίνιο δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Με τον Ντι Μαρία να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, η ομάδα του Σαμπαόλι πίεσε για ένα γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στο 39' ο Ουέβερτον έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το ευθύβολο σουτ του πρώην μεσοεπιθετικού της Ρεάλ, ενώ στο 43' το φαλτσαριστό σουτ του Πάουλο Ντιμπάλα πέρασε λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι του Βραζιλιάνου γκολκίπερ. Τελικά, ένα λεπτό αργότερα, η πίεση απέδωσε καρπούς, καθώς ο Γκαμπριέλ Μερκάδο έδωσε το προβάδισμα στην "αλμπισελέστε" με κοντινό πλασέ, ύστερα από κεφαλιά του Νικολά Οταμέντι που κατέληξε στο δοκάρι του Ουέβερτον.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βραζιλία μπήκε αποφασισμένη να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το διπλό δοκάρι των Γκαμπριέλ Ζεζούς και Ουίλιαν στο 62ο λεπτό. Η "Σελεσάο" συνέχισε να πιέζει για το πολυπόθητο γκολ, αλλά οι πολλές αρκετές κι αρκετοί τραυματισμοί έριξαν το ρυθμό του αγώνα. Κάτι που βόλεψε τους -τυπικά- φιλοξενούμενους, οι οποίοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν σε μία σημαντική νίκη.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Ουέβερτον, Φάγκνερ (73' Ραφίνια), Τιάγκο Σίλβα, Ζιλ, Φελίπε Λουίς, Παουλίνιο (81' Ζουλιάνο), Φερναντίνιο, Αουγκούστο, Κοουτίνιο, Ουίλιαν, Γκαμπριέλ Ζεζούς (92' Τάισον).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπαόλι): Ρομέρο, Μαϊδάνα, Οταμέντι, Μερκάδο (75' Μαμάνα), Γκόμες (52' Ταγλιαφίκο), Μπάνεγα (81' Λανσίνι), Μπίγλια, Ντι Μαρία (69' Γουΐδο Ροντρίγκες), Ντιμπάλα, Μέσι, Ιγκουαΐν (46' Χ. Κορέα).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News