default-image

Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική ομάδα

Αθλητισμός
Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική ομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική Ελλάδος. Αν απόψε η Εθνική σταθεί όρθια κόντρα στη Βοσνία στη Ζένιτσα, ακόμα και με ισοπαλία θα γίνει ακλόνητο φαβορί για την δεύτερη θέση στον όμιλό της για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο Μίχαελ Σκίμπε (δεν έχει στη διάθεση του τον σκόρερ του πρώτου αγωνα Τζαβέλλα) δεν έχασε την αισιοδοξία του για την Εθνική παρά τη δυσκολία της αναμέτρησης στην καυτή Ζένιτσα.«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση. Το έργο μας δεν είναι εύκολο, όμως και η δική μας ομάδα γνωρίζει πολύ καλά πώς να αμύνεται. Είναι σημαντική η απουσία του Τζαβέλα, αλλά οι υπάρχοντες παίκτες μπορούν να καλύψουν το κενό του. Έχουμε παίξει σε «καυτές» έδρες όλοι και γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε την ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Έχω παίκτες που παίζουν με καρδιά και γνωρίζουν όλοι καλά τι πρέπει να κάνουν για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά ο Γερμανός προπονητής και συνέχισε, λέγοντας:

 «Πρέπει να δείξουμε στο ενενηντάλεπτο ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και αρκετά καλοί για να αντιμετωπίσουμε την Βοσνία εκτός έδρας. Πάνω κάτω οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτό θα μας βοηθήσει. Τώρα για την αλλαγή που έχουμε δείξει, όλα άρχισαν από τους ποδοσφαιριστές. Δεν ήθελαν να πάθουν τα ίδια όπως το ότι έχασαν δυο φορές από τα Νησιά Φερόε. Έρχονται και παίζουν με την καρδιά τους, δίνουν και την ψυχή τους, ενώ κάναμε και κάποιες τακτικές παρεμβάσεις. Στο Βέλγιο ήμασταν εξαιρετικοί αμυντικά, προσπαθήσαμε και επιθετικά. Αυτά κατά την γνώμη μου ήταν τα κλειδιά της αλλαγής, συν το ότι έχουμε καλούς παίκτες, έμπειρους παίκτες, που παίζουν σε κορυφαία πρωταθλήματα και κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».

Τέλος, ερωτηθείς για τα πλάνα που έχει για την ενδεκάδα του αγώνα, αρκέστηκε απλά να χαμογελάσει αντί να απαντήσει, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσει «κλειστά» τα χαρτιά του.

          Το πρόγραμμα:

Βοσνία - Ελλάδα (21:45)

Εσθονία - Βέλγιο

Γιβραλτάρ - Κύπρος

    Η βαθμολογία:

1. Βέλγιο 13 (22-2)

2. Ελλάδα 11 (10-3)

3. Βοσνία 10 (13-5)

4. Κύπρος 4 (3-8)

5. Εσθονία 4 (5-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News