Αθλητισμός

Ποιός και γιατί δεν άφησε να ακουσθεί ο εθνικός μας ύμνος;

Όλα ήταν όμορφα στο Παγκρήτιο το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017 .Υπήρξε όμως και κάτι που ενόχλησε συναισθηματικά τον κόσμο

Ήταν ένα ζωντανό δείγμα για την ξεχασμένη αποστολή του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, όλο αυτό που ζήσαμε στο Παγκρήτιο. Αυτό που θέλει ο κόσμος για να γεμίσει τις κερκίδες και να απολαύσει το παιγνίδι.

Την καθαρότητα, τους παίκτες και τις ομάδες που τον εμπνέουν και τον συγκινούν, χωρίς σκοπιμότητες και σκοτεινά παρασκήνια. Κι αν εδώ επρόκειτο για παράσταση ηρώων και μύθων του αθλήματος, που μπορούσαν να δέσουν με στοιχεία φολκλόρ μια πολιτιστικής εκδήλωσης, είναι αδύνατον να αποφευχθούν οι συγκρίσεις με την απτή καθημερινότητα που κυριαρχείται από «πόλους», «ηγετίσκους», «παρατρεχάμενους», «δοτούς» και «επικοινωνιολόγους» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΕ ΑΣΣΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ(PHOTOS)

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας, είναι δεκαετίες πίσω από εκείνο των προηγμένων χωρών που έμαθαν να το διαφυλάττουν σε αξιοπιστία, για συμφέρον των ίδιων των συμφερόντων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΟΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΚΕΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Όλα ήταν όμορφα στο Παγκρήτιο το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017 και τα ανέδειξε η ευχαρίστηση του φίλαθλου κοινού, κάθε ηλικίας, μόρφωσης και φύλου απέναντι σε παίκτες και ομάδες που πέτυχαν πράγματα με το σπαθί και το φιλότιμο. Ποσοτικά και ποιοτικά. Αυτό το κοινό δηλαδή που οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα αδυνατούν  να προσεγγίσουν, αφού αυτό που του προσφέρουν συχνά βάφεται και με αίμα.


Υπήρξε όμως και κάτι που ενόχλησε συναισθηματικά και το οποίο αφορά την διοργανωτική επιμέλεια του αγώνα. Ευτυχώς, χωρίς την παραμικρή ευθύνη των ντόπιων διοργανωτών, που για μια ακόμη φορά προέταξαν το ενδιαφέρον τους να επιτύχουν το καλύτερο. Οι πληροφορίες, μας οδήγησαν στην διαφημιστική εταιρεία στην οποία ανέθεσαν έργο οργάνωσης οι διεθνείς μας και της παραχώρησαν το γενικό πρόσταγμα της τελετής. Για την εταιρεία αυτή ακούγαμε πολλά αρνητικά κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του αγώνα, από όλους τους φορείς που ουσιαστικά συνετέλεσαν στην επιτυχία μαζί με τους χορηγούς. Μας ενόχλησε αυτό που ενόχλησε πολύ κόσμο και το σχολίαζε έντονα: Γιατί δεν έπαιξε ο εθνικός μας ύμνος στο Παγκρήτιο με την εθνική μας ομάδα, ή της Ίντερ την ώρα της παρουσίασης των ενδεκάδων;


Ο εθνικός μας ύμνος δεν έπαιξε γιατί δεν το επέτρεψε ο επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρείας, παρά τις έντονες αντιδράσεις τοπικών συνδιοργανωτών.
Το επιχείρημα; Επειδή χάθηκαν ένα δυο λεπτά την ώρα της εμφάνισης του Ρουβά και κατόπιν των πιέσεων επειδή τάχα δεν ήταν παιγνίδι μεταξύ δύο εθνικών ομάδων! Έτσι πήγε στράφι και όλο το τελετουργικό με την μεγάλη σημαία που κυμάτιζε στο στέγαστρο της θύρας ένα!


Μπράβο αυτού του κυρίου. Το επικίνδυνο φαινόμενο του ανθελληνισμού το υπηρέτησε τέλεια. Τουλάχιστον ας βγουν οι φορείς να καταγγείλουν την ενέργειά του στο κοινό το οποίο καλούσαν να προσέλθει ντυμένο στα γαλανόλευκα.

Σχόλια