Αθλητισμός

Στον Κουρεμένο Σητείας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Slalom

Στον Κουρεμένο της Σητείας θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Slalom 2017, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Πελαγίας Πετράκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, Εμ. Κλώντζα και του Γιώργου Γουλιέλμου, Πρόεδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας.  

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αρναουτάκης, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις σημαντικές αθλητικές δράσεις που γίνονται στο νησί και ευχήθηκε του χρόνου να οργανωθούν Παγκόσμιοι Αγώνες Ιστιοσανίδας στον Κουρεμένο και σε συνδυασμό με τα άλλα αθλητικά γεγονότα να επιμηκυνθεί ουσιαστικά η τουριστική περίοδος στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ, κ. Γιώργος Γουλιέλμος επισήμανε από την πλευρά του: «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017, στον Κουρεμένο θα φιλοξενήσει τους καλύτερους windsurfers της Ελλάδας, οι οποίοι θα αναμετρηθούν  στις κατηγορίες Slalom και Freeride, στα πλαίσια του Hellenic Slalom Tour 2017».

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη σχολίασε ότι «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017. Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, που  θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και εντυπωσιακό θέαμα όχι μόνο στους αθλητές αλλά και στους θεατές που θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μέσα από τους αγώνες θα προβληθεί σημαντικά το τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προετοιμασίες των αγώνων της Πανελλήνιας αυτής διοργάνωσης».

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι δράσεις που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια του αθλητικού 3ημέρου με πολιτιστικά δρώμενα (π.χ. διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά, λαμπαδηδρομία Μινωικής φλόγας κ.α.), αθλητικές δραστηριότητες (ομαδικά παιχνίδια 'επιβίωσης' στην παραλία κ.α.) και κυρίως ψυχαγωγικές δράσεις με κορυφαία τη συναυλία με το συγκρότημα IMAM BAILDI, ελεύθερη για τους επισκέπτες, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία του Παλαικάστρου.  

Συνδιοργανωτές των αγώνων μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ (HSSWA) και το WBSF είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμος Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, ο Ο.Α.Σ.

«Ιδιαίτερη όμως αναφορά πρέπει να κάνουμε στους τοπικούς φορείς και κυρίως στο πλήθος των εθελοντών που χάρη σε αυτούς η 3ήμερη αυτή αθλητική γιορτή με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και του αθλήματος, γίνεται πραγματικότητα» σχολίασε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου. Η συγκεκριμένη οργάνωση σε συνδυασμό με τις άλλες πολύ πετυχημένες αθλητικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και του Οροπεδίου Λασιθίου συμβάλουν στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού, που ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας αλλά και της οικονομίας τα Κρήτης.

Σχόλια