default-image

Στο βάθρο δύο κρητικά σκάφη στην Πάτρα

Σπορ
Στο βάθρο δύο κρητικά σκάφη στην Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης «ΚΙΚΑ» κατέκτησε την 1η θέση στην 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου J/24, την οποία διοργάνωσε επιτυχημένα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην Πάτρα.  

Το κρητικό πλήρωμα έκανε πολύ καλή διαχείριση στις θάλασσες των Πατρών και κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση αφήνοντας δεύτερο το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου «J MANIA» και 3ο το σκάφος του Πανεπιστημίου Κρήτης «PHYSALIA PHYSALIS».

Στην 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος συμμετείχαν 50 άτομα σε 9 σκάφη, ενώ ο διοργανωτής όμιλος με τις έμπειρες σε τέτοιες διοργανώσεις επιτροπές έβαλε το πήχη ψηλά για το Πανευρωπαϊκό του 2019, διαθέτοντας 30 άτομα στις επιτροπές και 7 σκάφη επιτροπών και συνοδείας.

Το J/24 είναι ένα σκάφος 5 ατόμων, μία ιστορική κλάση, με πολλές ελληνικές διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες. Τα σκάφη κατέφθασαν στην Πάτρα, οδικώς, με τρέιλερ και με τη βοήθεια των μέσων και των ανθρώπων του Ο.Λ.ΠΑ. αρματώθηκαν και ελλιμενίστηκαν στο αγκυροβόλιο του Ο.Λ.ΠΑ.. Η επιλογή του ελλιμενισμού σε κεντρικό σημείο της πόλης και του στίβου να είναι παράκτιος και δίπλα από το λιμάνι ικανοποιούσε την επιθυμία των ανθρώπων του Ι.Ο.Πατρών να προσφέρουν στην πόλη, εκτός από όμορφο θέαμα, άποψη και προβολή. Η πόλη μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και στο κέντρο τέτοιες διοργανώσεις ενώ η δυνατότητα να έχει παράκτιο στίβο κατά μήκος της ακτής αποτελεί μια μοναδικότητα που λίγες πόλεις διαθέτουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News