default-image

Τέλος από την Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Μπάσκετ
Τέλος από την Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι πλέον προπονητής της Μπαρτσελόνα. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η Μπαρτσελόνα στην έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν πρέπει πλέον να λογίζεται προπονητής της Μπαρτσελόνα. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Τζουάν Μπλάντε, οι Καταλανοί αποφάσισαν την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού από τον πάγκο της ομάδας.

"Η σεζόν ήταν απογοητευτική και η ομάδα δεν είχε την εικόνα που θέλαμε και είμαστε στεναχωρημένοι για αυτή την κατάσταση. Από σήμερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας παύει να είναι προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Μπαρτσελόνα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουάν Μπάλντε.

Ο Διευθυντής επικοινωνίας της ομάδας, Αλμπέρτ Σολέρ, πήρε ακολούθως τον λόγο, δηλώνοντας: "Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Μπαρτζώκα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά. Σήμερα το πρωί (7/6) συναντηθήκαμε με τον Μπαρτζώκα και του ανακοινώσαμε την απόφασή μας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας και ο πρώτος βοηθός του δεν θα συνεχίσουν μαζί μας. Για τα υπόλοιπα μέλη του προπονητικού επιτελείου θα αποφασίσουμε αργότερα.

Ήταν μία ασυνήθιστη σεζόν, με πολλούς τραυματισμούς, ενώ την ίδια στιγμή έπρεπε να διαχειριστούμε το νέο format της EuroLeague. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πολλές συναντήσεις και λάβαμε την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον προπονητή μας. Οι φίλαθλοί μας είναι απογοητευμένοι και έχουν κάθε δίκιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση, ώστε να έχουμε ξανά ένα γεμάτο γήπεδο".

Τέλος, ο νέος γενικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ της Μπαρτσελόνα, Νάτσο Ροντρίγκεθ, επέλεξε να χρησιμοποιήσει πιο σκληρό λόγο: "Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων φέτος. Ερχόμουν στις προπονήσεις και δεν ήξερα αν η ομάδα έχει κερδίσει ή έχει χάσει. Όλα ήταν επίπεδα. Η απομάκρυνση του Μπαρτζώκα δεν οφείλεται μόνο σε αθλητικούς λόγους. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι. Θεωρούμε ότι δεν είναι επαρκής για να υποστηρίξει το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα, που θέλει να είναι ανταγωνιστική για πολλά χρόνια. Θέλουμε ο καινούριος προπονητής μας να είναι ηγέτης σε όλα τα επίπεδα και να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική τα επόμενα χρόνια. Ο Μπαρτζώκας είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ευγενικός, με τον οποίο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Μιλήσαμε μαζί του και κατάλαβε πλήρως την απόφαση της ομάδας. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον μάνατζέρ του για να καθορίσουμε το ύψος της αποζημίωσης που θα του καταβληθεί".

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός της απόλυσης του Μπαρτζώκα, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ακόμα και τον υποβιβασμό του Ροντρίγκο Ντε Λα Φουέντε. Ο άλλοτε Ισπανός διεθνής πρακτικά έδωσε την θέση του στον Νάτσο Ροντρίγκεθ και πλέον δεν θα έχει λόγο στις αποφάσεις της ομάδας, παρά θα δίνει αναφορά στον νυν γενικό υπεύθυνο του τμήματος μπάσκετ. Ο Ντε Λα Φουέντε υποβιβάστηκε σε αυτό τον ρόλο επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για την πρόσληψη του Μπαρτζώκα, ενώ σε αυτόν "χρεώθηκαν" και οι αποκτήσεις παικτών που ήρθαν στα μέσα της σεζόν και δεν έπεισαν, όπως ο Χολμς, ο Ρένφρο, ο Φαβεράνι, ο Μάμφορντ και ο Ντιανιέ, οι οποίοι στοίχισαν παρέα 1.8 εκατ. δολάρια.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News