Αθλητισμός

Προτιμά μετάλλιο με την Ελλάδα ο Αντετοκούνμπο (video)

Ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγαπά την Ελλάδα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Άλλωστε φροντίζει να το αποδεικνύει με τις πράξεις και τα λόγια του.

Το ίδιο έκανε και στην εκδήλωση των ομογενών της Νέας Υόρκης, όπου παραβρέθηκε, αναφέροντας στο λόγο του ότι θα προτιμούσε να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την Εθνική ομάδα παρά να πάρει ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.  

Ο άσος των Μπακς ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση του ραδιοφωνικού σταθμού της ομογένειας, Cosmos FM, στη Νέα Υόρκη για την συμπλήρωση 30 χρόνων από τον «άθλο» του Ευρωμπάσκετ το 1987.

Όταν, λοιπόν, κλήθηκε να πάρει το λόγο επισήμανε ότι ένα μετάλλιο με την Εθνική ομάδα θα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία γι' αυτόν από ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Η δήλωσή του προκάλεσε συγκίνηση και φυσικά συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και ο Παναγιώτης Φασούλας, ως μέλος εκείνης της ομάδας, ο Μιχάλης Κακιούζης, εκπροσωπώντας τη γενιά που έφερε το δεύτερο Eurobasket στην Ελλάδα το 2005, αλλά και τη δεύτερη θέση στο Mundobasket του 2006 και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, οι οποίοι έγιναν αντικείμενο λατρείας από τους εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς που κατέκλεισαν τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου.

Σχόλια