default-image

Έκανε πάρτι στον τελικό του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης

Ποδόσφαιρο
Έκανε πάρτι στον τελικό του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισοπεδωτική στον τελικό του Champions League ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και επικρατώντας με το επιβλητικό 4-1 της Γιουβέντους στέφθηκε για 12η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Παράλληλα, οι Μαδριλένοι έγιναν οι πρώτοι στην σύγχρονη ιστορία του Champions League που κατακτούν τον τίτλο για 2η σερί χρονιά!

Τα 12 τρόπαια τα έχει πάρει σε 15 τελικούς, ενώ έχει 3 τρόπαια τα τελευταία 4 χρόνια! Όσον αφορά στη Γιουβέντους, έχει χάσει πλέον 7 τελικούς σε 9 συμμετοχές (2 χαμένους τα τελευταία 3 χρόνια, 5 σερί χαμένους).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε 2 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για 5η σερί χρονιά και για 6η συνολικά, ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Κριστιάνο (20’) άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει με φανταστικό γκολ ο Μάντζουκιτς (27’). Ωστόσο, στην επανάληψη η Μεγάλη Κυρία αποδείχθηκε… μικρή καθώς δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και δέχθηκε τρία γκολ από Κασεμίρο (61), Ρονάλντο (64’) και Ασένσιο (90’).

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος την πρώτη κόκκινη κάρτα της καριέρας του στη Γιουβέντους την είχε πάρει για φάουλ στο Μασίμο Αλέγκρι (!) σε ματς με την Περούτζα (1996), έχει πλέον δύο κατακτήσεις Champions League ως προπονητής, αν και είναι λιγότερο από δύο χρόνια προπονητής.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (66' Κουαδράδο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Ντάνι Αλβες, Κεντίρα, Πιάνιτς (71' Μαρκίζιο), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγουαΐν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (83' Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News