Αθλητισμός

Εκκίνηση σήμερα για το Ράλι Ακρόπολις

Ζεσταίνουν τις μηχανές τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο Ράλι Ακρόπολις που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα (18:30) με την τελετή εκκίνησης ενώ το 1ος σκέλος του αγώνα έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 9:00 το πρωί και το 2ο την Κυριακή στις 8:00 το πρωί.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον γ΄ γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι. Δεκατρία αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας R5 συμμετέχουν στον αγώνα. Ανάμεσα στους οδηγούς, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Πορτογάλος Bruno Magalhaes, ο πρωταθλητής των δύο περασμένων ετών Kajetan Kajetanowicz, αλλά και ο νικητής του Ράλι  Ντακάρ και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Nasser Al-Attiyah.

Μεταξύ των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στον αγώνα για  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι και οι Λευτέρης Αλυγιζάκης και Μιχάλης Χατζηδάκης με Mitsubishi EVO IX. Έχοντας πλέον και την περυσινή εμπειρία το πλήρωμα από το Ρέθυμνο θα διεκδικήσει το καλύτερο στην κατηγορία του.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας δημιούργησαν κάποια προβλήματα στους συμμετέχοντες αφού κάποιες ειδικές έκλεισαν από την οργανωτική επιτροπή και δεν επιτράπηκαν οι δοκιμές για την ασφάλεια των πληρωμάτων.  Η χθεσινή όμως ημέρα γέμισε ικανοποίηση τους οδηγούς που πέρασαν από τις ειδικές διαδρομές EKO-Racing Ελευθεροχώρι, SEAJETS Ρεγκίνι, Ελάτεια - Καρυά και EKO Racing Παλαιοχώρι, τονίζοντας ότι η διαδρομή είναι  σε ιδανική κατάσταση.

Σήμερα  το πρωί θα πραγματοποιηθεί το  shakedown και η κατατακτήρια διαδρομή. Το αγωνιστικό κομμάτι ξεκινάει αύριο  με το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο να εκκινεί στην 1η Ε.Δ. (Γραβιά) στις 10:08 και ακολουθούν Άμφισσα και Παλαιοχώρι (x2 όλες). Το Ράλι κορυφώνεται την Κυριακή στην οποία περιλαμβάνονται Ελευθεροχώρι (x2),Ρεγγίνι (x2) και Ελάτια/Γραβιά (x2).

Το μήκος των 12 ειδικών διαδρομών είναι 229,74 χλμ. (103,86 χλμ. το πρώτο σκέλος, 126,68 το δεύτερο σκέλος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια