Αθλητισμός

Στο σταυροδρόμι κομβικών επιλογών για τον ΟΦΗ

Βρίσκεται σε μια ακόμη κομβική στροφή της ιστορίας του. Μετά την περιπλάνηση στη φετινή Football League των «προσχεδιασμένων» εξελίξεων και με τα μηδαμινά έσοδα μιας αμφίβολης επαγγελματικής κατηγορίας, ο ΟΦΗ μελετά τις εναλλακτικές που μπορούν να τον οδηγήσουν -αυτή τη φορά με περισσότερα εχέγγυα επιτυχίας- για μια δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο ίδιο πεδίο.

Οι πρόσφατες αποφάσεις περί ανάδειξης νέας διοίκησης σε συνδυασμό με το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και σε συνάρτηση με υπάρχουσες επιλογές, φανερώνουν «ζυμώσεις» για κάτι νέο που θα επιλεχθεί από το σώμα των μετόχων του. Αυτή τη φορά οι προσεγγίσεις, μάλλον ξεφεύγουν από τα θεωρητικά, αφού η εμπειρία των παρόντων παραγόντων, έχει καταδείξει τη σκληρή πραγματικότητα εν γένει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Η «κίνηση των εννέα» που ξεκίνησε την επανεκκίνηση, δείχνει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της μετά την άνοδο του ΟΦΗ στη Β' εθνική, αφού στη συνέχεια αναγκάσθηκε -υπό το βάρος των απαιτήσεων- να διευρυνθεί. Με μια ζημιογόνο χρονιά ακόμη στην πλάτη της (μόλις πρέπει να κλείσει την «τρύπα» της FL), έχει αποδείξει, ότι η δυναμική της έχει ταβάνι όπως φάνηκε από το άνοιγμα σε νέους «μετόχους», που εισήλθαν στο μετοχολόγιο μεσούσης της σεζόν. Η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει αυτή τη στιγμή στο μετοχολόγιο της 32 ονομαστικά μετόχους ή εταιρείες, συν τον ερασιτέχνη, ασχέτως με τις αναλογίες ποσοστών.

Η κινητικότητα για ένα νέο σχέδιο φαίνεται καθημερινά από τις κινήσεις και τις ενδείξεις των στοχεύσεών της. Η βασική επιλογή θα φανεί ακριβώς στις όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στη γενική συνέλευση που λέγεται ότι θα γίνει πριν τις 15 του μήνα. Ποιον θα αποφασίσουν οι μέτοχοι να ψηφίσουν ως ηγέτη της νέας προσπάθειας; Θα μείνουν όλοι οι μέτοχοι στη σύνθεση ή θα παραχωρήσουν μετοχές τους, οι όποιοι «κουρασμένοι οικονομικά» ή διαφωνούντες (αν υπάρξουν);

Ποιο θα είναι το ύψος της αύξησης που θα αποφασίσουν; Τι σηματοδοτούν οι νέοι παράγοντες που προστέθηκαν στη μέση της πορείας; Πολλά και άλλα ερωτήματα, αναμένεται να απαντηθούν -εν πολλοίς και με σαφήνεια- από το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.

Η κατάσταση στην ΠΑΕ ΟΦΗ απαιτεί σοβαρότητα από όλες τις πλευρές, αν αναλογισθεί κανείς το στρεβλό πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αν υπολογίσει σε βάθος τη φετινή εμπειρία με το ...πατρονάρισμα των ανταγωνιστών. Χρειάζεται να ακουσθούν τα επιχειρήματα για όποιο εγχείρημα προκύψει.

Οι μέρες του '79 δεν είναι μακριά άλλωστε για όσους κρατάνε σε καλή κατάσταση στη μνήμη τους…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια