default-image

Καλαφατάκης: Γιατί "διώξατε" τους Βαρδινογιάννηδες;

Ποδόσφαιρο
Καλαφατάκης: Γιατί "διώξατε" τους Βαρδινογιάννηδες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάντα μιλούσε χωρίς περιστροφές ο Γιώργος Καλαφατάκης. Τον είχαμε ζήσει πολύ όταν ήταν ο τεχνικός ηγέτης του Ηρακλείου στην Α1 (1995-98).

Στη "Μικτή Ζώνη" της Κρήτη TV, θυμήθηκε εκείνη την περίοδο με πολύ αγάπη και έκανε λόγο και για τον ΟΦΗ της χρυσής εποχής. Τότε που οι ποδοσφαιριστές του Γκέραρντ είχαν σχηματίσει και άτυπες ομάδες για... να παίζουν μπάσκετ.

«Εκεί του γνώρισα από κοντά και ανέπτυξα εξαιρετικές σχέσεις μαζί τους. Εκεί, έγινα φίλος και μετά κουμπάρος με αυτό το ατόφιο και καθαρό παιδί, όπως ήταν πάντα ο Νίκος Παπαδόπουλος», είπε και ευχήθηκε να παραμείνει στον ΟΦΗ.

Ακριβώς είπε: «Του έχω πει να μην κάνει τα ίδια λάθη με μένα, αλλά είναι πολύ συναισθηματικός και άνθρωπος με ήθος και σεμνότητα. Τον οδηγεί περισσότερο αυτό, παρά η ψυχρή λογική και ο επαγγελματισμός. Σαν προπονητής, επειδή έχω ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, νομίζω ότι αδικείται. Είναι για μεγάλα πράγματα. Θεωρώ ότι ο καλός, τον βρίσκει τον δρόμο του, έστω και αργά. Πιστεύω ότι θα μείνει στον ΟΦΗ. Για να μη φύγει τόσο καιρό, που ξέρω ότι είχε προτάσεις και μάλιστα πολύ καλές οικονομικά, σημαίνει ότι προτιμά να μείνει εδώ».

Διαβάστε: Το μήνυμα Καλαφατάκη και Συριγωνάκη για το φιλικό

Όταν όμως άνοιξε θέμα για την ΠΑΕ, ο τηλεοπτκός χρόνος τελείωνε για περαιτέρω διερεύνηση!

«Είμαι Πλατανιάς τώρα, αλλά ο ΟΦΗ είναι μεγάλο μέγεθος. Το κρίμα είναι ότι είχατε τους Βαρδινογιάννηδες και κάνατε το παν για να φύγουν…», πρόλαβε να πει, αν και η ροή του λόγου του, είχε κι άλλα!

Συγκεκριμένα τόνισε: «Θα πω κάτι, κι ας μην αρέσει στους ανθρώπους του ΟΦΗ, ιδίως τους παλιούς. Είχαν φαγωθεί όλοι ότι έφταιγαν οι Βαρδινογιάννηδες, όμως από τη στιγμή που έφυγαν, ο ΟΦΗ πήρε την κατιούσα. Είναι Κρητικοί και έχουν βοηθήσει. Πάντα το είχα απορία, ως άνθρωπος του αθλητισμού και Κρητικός. Στη χρυσή εποχή του Γκέραρντ, υπήρχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεν ήταν υποκατάστημα ο ΟΦΗ, έκοψε βαθμούς, έπαιξε στα ίσια και ήταν το καμάρι της Κρήτης. Τα είπα, κι ας μην αρέσουν».

Από τη συνάντηση του πάντως με τον Νίκο Συριγωνάκη, η έκπληξη ήταν ότι ήταν συνεργάτες εκείνο το διάστημα στο «Ηράκλειο», αφού ο νυν εντεταλμένος επί των αθλητικών στην Περιφέρεια και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ είχε ειδικό ρόλο στην μεγάλη μπασκετική ομάδα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News