Αθλητισμός

Βαριά τιμωρία Παναθηναϊκού για το κουτάκι μπύρας στον Ίβιτς

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το κουτάκι μπύρας που χτύπησε τον Βλάνταν Ίβιτς στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» έχασαν το παιχνίδι, τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη σεζόν και επίσης τους επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League, το παιχνίδι κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ αφαιρούνται από τον Παναθηναϊκό 3 βαθμοί από τα playoffs και παράλληλα θα ξεκινήσει τη σεζόν 2017-18 με -2 βαθμούς. Τέλος καλείται να πληρώσει  χρηματικό πρόστιμο, ύψους 41.500 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δυο αγωνιστικές.

Η ποινή είναι εφέσιμη, εντός πέντε ημερών, και στο τριφύλλι αφού πάρουν το σκεπτικό αναμένεται να προβούν στην σχετική έφεση και να περιμένουν και την δευτεροβάθμια απόφαση της ποινής.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό πήρε την  παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής των  Play Offs. Αναλυτικά:

2η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον διακοπέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου των αγώνων κατάταξης (play offs) και με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές.

ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού σαράντα ένα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.)".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια