Αθλητισμός

Η βραδιά του Εργοτέλη με...παρέλαση στο Μαρτινέγκο

Όλα τα φώτα έπεσαν σήμερα στο Μαρτινέγκο, που γιόρτασε για τον σύλλογο που εδώ και δεκαετίες στεγάζει! Νέοι Εργοτέλη, Κανάρια, Μαρτινέγκο, Γυναικεία ομάδα, αλλά και τα προ αγωνιστικά τμήματα, ήταν εκεί, με πρωταγωνιστές βέβαια τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας που την οδήγησαν στη Football League...

Όλα τα στελέχη της διοίκησης και της διοικούσας επιτροπής, ιστορικοί παράγοντες του συλλόγου, πρώην πρόεδροί του, με τον Νίκο Τζώρτζογλου να έχει και την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΠΣΗ ανηφόρισαν στο ιστορικό γήπεδο. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές, επώνυμοι και ανώνυμοι και αρκετός κόσμος!

Όπως ηταν προγραμματισμένο, τιμήθηκαν όλα τα τμήματα του συλλόγου για τις επιτυχίες τους, αλλά και για την αγωνιστική τους παρουσία, ενώ ο Γιώργος Βρέντζος δε ξέχασε το τμήμα μπάσκετ και τον Βαγγέλη Γιαννουλάκη που έχει κάνει τα πάντα για αυτό, παρά τον υποβιβασμό του στη Γ' Εθνική. Άλλωστε όπως είπε "στα δυσκολα αυτό το τμήμα κρατούσε γερά". Βραβεύσεις έγιναν στους αθλητές που μετείχαν στις μικτές και εθνικές ομάδες, στους παλαιμάχους του συλλόγου, αλλά και τους οργανωμένους φιλάθλους "Daltons και Altrnatives." Οι Daltons τίμησαν και αυτοί από την πλευρά τους τον πρόεδρο Γιώργο Βρέντζο.

Μετά τις ομιλίες, τους χαιρετισμούς και τις τιμές σε όλα τα τμήματα, η εκδήλωση που είχε ντυθεί μουσικά με το κλασικό "We are the champions", αλλά και τον ύμνο του Εργοτέλη έκλεισε με απονομή Κυπέλλου στην πρώτη ομάδα αλλά και για τη γυναικεία που επίσης ηταν πρωταθλήτρια στη Γ΄Εθνική...

               Ο Γιώργος Βρέντζος

Στην ομιλία του, συγκινημένος ξανά ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος τόνισε: «σας ευχαριστώ όλους που είστε σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του Εργτοέλη, η αφορμή μπορεί να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, όμως δεν συμφωνώ με το ότι είναι το σημαντικότερο αυτό γεγονός, για μένα το σημαντικότερο είναι τα νεαρά παιδιά του Εργοτέλη που είναι και το μέλλον του συλλόγου. Μπορεί λοιπόν να είναι αυτή η αφορμή (σ.σ. φιέστα πρωταθλήματος), όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γιορτάζουμε και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Πετύχαμε τρεις ανόδους με Εργοτέλη, γυναικεία ομάδα και Μαρτινέγκο και είχαμε και δύο εξαιρετικές πορείες με τους Νέους Εργοτέλη και τα Κανάρια. Το μόνο δυσάρεστο της τελευταίας χρονιάς, ήταν η πορεία της ομάδας μπάσκετ, όμως δεν θέλω να ξεχνάμε τη προσφορά του Βαγγέλη Γιαννουλάκη και των συνεργατών του, σε δύσκολες εποχές για τον σύλλογο, κράτησαν ψηλά τη σημαία του Εργοτέλη και θα πρέπει να θυμόμαστε τις καλές στιγμές που μας έχουν χαρίσει γιατί είναι πάρα πολλές.

Αναλάβαμε πριν από ένα χρόνο, μετά από δυσάρεστες καταστάσεις που όλοι τις ξέρετε και αμαύρωσαν την ιστορία μας. Τις θυμόμαστε με άσχημο τρόπο, ας είναι ο φάρος για να μην τις επαναλάβουμε. Έχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε τον σύλλογο, να φέρουμε πίσω ανθρώπους που απείχαν τα τελευταία χρόνια και είναι σημαντικοί για την ομάδα, παρά τα λάθη που έχουμε κάνει, έχουμε πολλά να κάνουμε με τη βοήθεια σας θα τα καταφέρουμε.

Τιμούμε σήμερα ομάδες που διακρίθηκαν, τους παλαιμάχους της ομάδας που έχουν τιμήσει τη φανέλα και είναι η ζωντανή ιστορία μας, τους φιλάθλους μας μέσω των δύο συνδέσμων, για τους οποίους μας λένε πολλά, πως είμαστε λίγοι αλλά δεν πειράζει, δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα και εμείς έχουμε ποιότητα και καρδιά, το'χω πει και θα το λέω: οι λίγοι γράφουν ιστορία!

Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους με την ελπίδα να μην ξεχάσω κανέναν όπως προχθές σε τηλεοπτική μου συνέντευξη, αρχικά τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους νεαρούς αθλητές που είναι το μέλλον του συλλόγου, τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, τους θέλουμε κοντά μας και θα κάνουμε πολλά πράγματα στο μέλλον. Τους προπονητές, αλλά και τους αφανείς ήρωες στους οποίους έδωσα μία υπόσχεση οικονομικού περιεχομένου, πως μόλις γίνουμε ΠΑΕ δεν θα την ξεχάσω. Τον Μιχάλη Επιτροπάκη για την πολύχρονη προσφορά του στις ακαδημίες, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, τη διοικούσα επιτροπή και τον επικεφαλή της τον Γιώργο Στειακάκη οι οποίοι σε μία δύσκολη εποχή για τον σύλλογο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου, μπήκαν μπροστά και βοήθησαν.

Είμαι χαρούμενος που ο Γιώργος (σ.σ. Στειακάκης) που είχε βοηθήσει και στο παρελθόν αλλά είχε αποστασιοποιηθεί, έχει επιστρέψει στον σύλλογο και αποτελεί εγγύηση και σταθερότητα για το μέλλον, θέλω να τον ευχαριστήσω, όπως και τους συνεργάτες μου Γιάννη Μπροκαλάκη, Σπύρο Βρέντζο και Μανώλη Σεβαστάκη, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τον επίτιμο πρόεδρο μας και πρόεδρο της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου».

Ο κ. Βρέντζος ακόμα πιο συγκινημένος, πρόσθεσε: «πριν από ένα χρόνο σας υποσχεθήκαμε ότι μετά από ένα χρόνο θα γιορτάσουμε και όλοι μαζί το καταφέραμε αυτό. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές, τα παιδιά μας-τα παιδιά μου, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές.

Εύχομαι καλή επιτυχία, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και πιστεύω πως με τους περισσότερους από αυτούς θα είμαστε εδώ και του χρόνου για να πανηγυρίσουμε και πάλι. Ευχαριστώ και τον Σούλη Παπαδόπουλο, πρόθεση μας να μείνει εδώ για πολλά χρόνια.

Ευχαριστώ και τον Σταύρο Λαμπράκη που η επιστροφή του στην ομάδα ήταν καταλυτική, Σταύρο εδώ είναι το σπίτι σου, είσαι λίγο άσωτος υιός αλλά σε αγαπάμε. Ευχαριστώ και τα στελέχη του προπονητικού επιτελείου και τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν για διαφόρους λόγους. Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στον Στεφανάκο, που έφυγε και δεν βρήκε ομάδα και με στεναχωρεί αυτό, θέλω να του αφιερώσω και σε αυτόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ευχαριστώ και τα διοικητικά στελέχη αλλά και τους δύο συγχρηματοδότες μου που δεν μπορώ να αναφερθώ ονομαστικά σε αυτούς αλλά ελπίζω να το κάνω σύντομα και να είναι βασικοί μετόχοι της ΠΑΕ. Τον Μανώλη Σεβαστάκη, την ΕΠΣΗ τον κ. Τζώρτζογλου που ότι χρειαστήκαμε ήταν εκεί αλλά και τους χορηγούς μας που μπορεί να μην ήταν πολλοί αλλά ήταν ποιοτικοί. Ο Εργοτέλης δεν είναι ποσότητα αλλά ποιότητα».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια