Αθλητισμός

Σεμινάριο για τη διαιτησία και το στοίχημα στον ΟΦΗ

Τους κινδύνους, του στοιχηματισμού, τις συνέπειες και τις ευθύνες για τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες που συμμετέχουν και εμπλέκονται σε αυτό, αλλά και τους τρόπους ελέγχου των ύποπτών ή χειραγωγημένων αγώνων, ανέλυσε στους παίκτες της πρώτης ομάδας του ΟΦΗ, αλλά και της Κ19, σε ειδικό σεμινάριο, που έγινε για αυτό το σκοπό, ο κ. Αλέξανδρος Γεροντικός, εκ μέρους της εταιρείας Sportradar, η οποία συνεργάζεται με την ΕΠΟ, την Σούπερ Λίγκ και την Football league.

Tο ενδιαφέρον σεμινάριο έγινε την  Πέμπτη (25/5) το απόγευμα στην αίθουσα του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Ηρακλείου, καθώς ακολούθησε και σεμινάριο διαιτησία, πάνω στις νέες αλλαγές των κανονισμών ποδοσφαίρου, από τον εκπαιδευτή διαιτητών της ΕΠΟ, Μιχάλη Γαρεφαλάκη.

Και τα δυο σεμινάρια είναι μέσα στις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, για τον φάκελο της αδειοδότησης και τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, οι προπονητές, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του ΟΦΗ, αλλά και της Κ19 του συλλόγου.

Η σύνδεση του στοιχηματισμού με το οργανωμένο έγκλημα, οι απαγορεύσεις που υπάρχουν προς τους παίκτες για την συμμετοχή και την εμπλοκή τους σε αυτό, αλλά και αποδεδειγμένα παραδείγματα αθλητών και ομάδων που χειραγωγούσαν τους αγώνες που συμμετείχαν, κράτησαν ψηλά το δείκτη του ενδιαφέροντος στο σεμινάριο για τον στοιχηματισμό, όπως και οι δυνατότητες ανίχνευσης αγώνων που κρίνονται ύποπτοι στοιχηματικά, από την sportradar, η οποία έχει ως σλόγκαν «μην παίζεις με το μέλλον σου, προστάτεψε το άθλημα μας».

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτής διαιτητών Μιχάλης Γαρεφαλάκης ανέλυσε συγκεκριμένα άρθρα του κανονισμού, πάνω σε σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει και με παραδείγματα, έδωσε τη δυνατότητα σε παίκτες ,προπονητές, αλλά και μέλη της διοίκησης  του ΟΦΗ, να αντιληφθούν τις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει.

Και τα δυο σεμινάρια είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και κράτησαν περίπου δυο ώρες, σε υψηλό επίπεδο των ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

ΗΗ ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με ανακοίνωση της, ευχαριστεί τον κ. Γεροντικό και την Sportradar, για την ενδιαφέρουσα ενημέρωση, πάνω στην «μάστιγα» ύποπτου στοιχηματισμού και των χειραγωγημένων αγώνων, αλλά και την ΚΕΔ ΕΠΟ και τον Μιχάλη Γαρεφαλάκη, για την ενημέρωση πάνω στις αλλαγές κανονισμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια