default-image

Διαφύλαξη ενός υγιούς μέλλοντος για τον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Διαφύλαξη ενός υγιούς μέλλοντος για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ανανέωση της συνεργασίας με τον Νίκο Παπαδόπουλο παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Θα ήταν ευχής έργο, όμως, ο ΟΦΗ να ξεκινήσει τον προσεχή σχεδιασμό του με τον "Παπ".

Έναν προπονητή που συμβαδίζει με τις επιταγές του Ολλανδού, ένα... γνήσιο "Γκεραρντόπαιδο"! Έναν προπονητή που μπορεί να βάλει τις βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να δούμε έναν ΟΦΗ από τα παλιά.

Κακά τα ψέματα, θα ήταν ένα μεγάλο θαύμα αν ο ΟΦΗ μέσα σε δύο χρόνια από τα χωράφια της Γ' Εθνικής επέστρεφε στη Σούπερ Λίγκα. Δυστυχώς τα ποσά (τεράστια για την εποχή) που δαπάνησαν οι διοικούντες δεν ήταν αρκετά για να δώσουν στην ομάδα δεύτερη άνοδο στη σειρά. Και ιδιαίτερα όταν οι ίδιοι, άπειροι και με αγνές προθέσεις, έμπλεξαν φέτος στο... βούρκο της Football League.

Βέβαια λάθη έγιναν πολλά. Άλλα διορθώθηκαν, άλλα όχι. Όμως υπήρχε και αισθητό έλλειμμα οργάνωσης σε κρίσιμα ζητήματα. Για όλα αυτά έχει θέσει προϋποθέσεις ο Παπαδόπουλος με σημαία την «οργάνωση»! Το οικονομικό ασφαλώς και "καίει" σε μια κατηγορία με ανύπαρκτα έσοδα. Όμως αυτοί που θα δώσουν από τώρα την υπόσχεση ότι θα στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια της νέας χρονιάς, πρέπει να την τηρήσουν στο ακέραιο.

Οι διοικούντες πρέπει όμως να γνωρίζουν και ένα άλλο πράγμα, ίσως και το σημαντικότερο. Ότι, πέρα από τους αγωνιστικούς στόχους, οφείλουν να διαφυλάξουν και το υγιές μέλλον του ΟΦΗ. Να προσέξουν σαν τα μάτια τους τα περιουσιακά στοιχεία του ΟΦΗ.

Το ΒΑΚ, το "Γεντί Κουλέ", τα παιδιά τους, τις Ακαδημίες τους. Αυτά άλλωστε ήταν και τα στοιχεία που εκτόξευσαν τον ΟΦΗ στις χρυσές εποχές τους. Όταν υπήρχε παραγωγή από τις βάσεις του σωματείου, όταν τα δικά του παιδιά άρπαζαν τις ευκαιρίες που τους έδινε ο Ολλανδός.

Στις Ακαδημίες γίνεται εξαιρετική δουλειά τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Παπαδόπουλος όχι μόνο το ξέρει, αλλά παρακολουθεί από πολύ κοντά τα ταλέντα του ΟΦΗ. Είμαστε σίγουροι ότι, εφόσον διατηρήσει το τιμόνι στα χέρια του, ο ΟΦΗ θα κερδίσει σύντομα στην προώθηση νέων παιδιών στην πρώτη ομάδα!

Άποψη: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News