Αθλητισμός

Παραιτήθηκε για τον πανηγυρισμό ο Μπαξεβάνης

Την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα πήρε ο Στέφανος Μπαξεβάνης μετά την κριτική που δέχθηκε για τον πανηγυρισμό του στο κρίσιμο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη λίγο πριν το φινάλε του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα.

 
Όπως εξηγεί στην επιστολή παραίτησής του, πήρε την απόφαση για «λόγους ευθιξίας», σημειώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι ουδέποτε οι προτιμήσεις του δεν επηρέασαν τις επαγγελματικές του αποφάσεις.

 
Όπως, άλλωστε, σημειώνει, οι εν λόγω εκδηλώσεις ήταν εκτός των υπηρεσιακών του καθηκόντων και «άπτονται της ιδιωτικής μου σφαίρας και  πυρήνα του δικαιώματος της προσωπικής μου ζωής».

 
Αναλυτικά η επιστολή του: «Με την παρούσα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Υπεύοποία Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην οποία υπηρέτησα από την 01.10.2015.
 
Τούτο δε για λόγους ευθιξίας και για την προάσπιση του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης και του κλάδου μου και μόνον. Αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα συγκεκριμένων κηνσόρων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, τα οποίατου σχολίαζαν αρνητικά εκδηλώσεις μου εκτός υπηρεσιακών καθηκόντων, που άπτονται της ιδιωτικής μου σφαίρας και  πυρήνα του δικαιώματος της προσωπικής μου ζωής, δηλώνω ότι ουδόλως πτοούν το Εισαγγελικό μου φρόνημα, καθόσον εξυπηρετούν αλλότριες στοχεύσεις και όχι την προάσπιση της διαφάνειας και ισονομίας  στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης, την οποία ευόρκως υπηρέτησα επί 2ετία.
 
Επ' αυτού δε παραπέμπω στο χειρισμό του συνόλου των υποθέσεων που χρεώθηκα κατά το χρόνο της θητείας μου και των διώξεων που άσκησα κατά τη διάρκειά της, όπως επίσης και της διαδικαστικής εξέλιξης αυτών. Η επιχειρούμενη δε αμφισβήτηση της  αντικειμενικότητας και αμεροληψίας μου, κατά την άσκηση των ως άνω καθηκόντων μου, και μάλιστα κατά τρόπο συκοφαντικό, καταρρίπτεται ευθέως από τον τρόπο εκτέλεσης αυτών, ο οποίος ήταν σύμφωνος με το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδηση μου, τεχνηέντως δε και ιδιοτελώς αποκρύπτεται από τους εν λόγω συντάκτες.
 
Στέφανος- Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης
 
Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών».
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια