default-image

Super League: Τα σενάρια για τα πλέι οφ

Ποδόσφαιρο
Super League: Τα σενάρια για τα πλέι οφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου και η νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ ξεδιάλυνε κατά πολύ τα δεδομένα στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο δικέφαλος του βορρά βρίσκεται στην κορυφή με οκτώ βαθμούς, αναμένεται να πάει στους 11, όταν βγει η απόφαση για το παιχνίδι της Λεωφόρου που διεκόπη, και ουσιαστικά είναι το απόλυτο αφεντικό για να κουνήσει… σεντόνι.

Κι αυτό γιατί του αρκεί ένας βαθμός στο προσεχές ντέρμπι με την Ένωση για να εξασφαλίσει την πρωτιά, αφού η απόστασή τους θα διατηρηθεί στους πέντε βαθμούς, μία αγωνιστική πριν το τέλος. Παράλληλα, σε ένα τέτοιο σενάριο, δεν απειλείται ούτε από τους υπόλοιπους. Από τη μία ο Πανιώνιος δεν προλαβαίνει και μαθηματικά να φτάσει τους 12 πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει 2x2, να νικήσει στην Τούμπα με σκορ 3-0 και άνω και να μην φάει αφαίρεση βαθμών (για τη διακοπή της Λεωφόρου). Απίθανα πράγματα, δηλαδή...

Αν οι Θεσσαλονικείς ηττηθούν στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, τότε θα θέλουν νίκη επί του τριφυλλιού στο φινάλε για να μην περιμένουν το αποτέλεσμα των κιτρινόμαυρων κόντρα στον Πανιώνιο. Για να βγει πρώτη η ομάδα του Χιμένεθ, χρειάζεται 2x2 (με ΠΑΟΚ εντός και Πανιώνιο εκτός) και παράλληλα ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη αγωνιστική με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο είναι κρισιμότατη για τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθειά του να αποφύγει την τελευταία θέση. Αυτή τη στιγμή είναι στο +1 από τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά αν «φάει» αφαίρεση βαθμών για τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τότε πέφτει από κάτω και θα χρειάζεται έξτρα πόντους για να σκαρφαλώσει πιο ψηλά.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 8 (2-1)*

ΑΕΚ 6 (2-2)

Παναθηναϊκός 5 (2-2)*

Πανιώνιος 4 (2-3)

*εκκρεμεί η απόφαση για το μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο που διακόπηκε

Η 5η αγωνιστική (28/5)

18:15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

20:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (31/5)

20:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

20:30 Πανιώνιος-ΑΕΚ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News